Rize’nin sorunları ankara’da masaya yatırıldı

Rize’nin sorunları ankara’da masaya yatırıldı

Ankara’da üç bakanlı rize toplantısı Ak parti rize milletvekili ve gümrük ve ticaret bakanı hayati yazıcı: “rize’nin su sorunu da çöp sorunu da kalmayacak”

AK Parti Rize Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın girişimleriyle, Rize’nin sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, birçok siyasetçi ve bürokratın katılımıyla Ankara’da bir toplantı gerçekleştirildi.

Önceki gün Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantı hakkında bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara’da geniş katılımlı bir toplantıyla Rize’nin sorunlarını masaya yatırdıklarını söyledi.

RİZE’NİN SU SORUNU BİTECEK

Rize’de heyelanlar nedeniyle içme suyu boru hatlarında kopmalar meydana geldiğini, bunun da gelecekte büyük riskler oluşturduğunu anlatan Yazıcı, alternatif bir hat üzerinde çalışmanın kısa sürede başlayacağını söyledi.

Rize’nin su sorunun bulunduğunu belirten Yazıcı, gerçekleştirecekleri yeni projelerle kentin su sorununu çözeceklerini ifade etti. Yazıcı şunları söyledi: “Varda su kaynağından Rize’nin batı yakasındaki ilçe ve köylere su götürecek sistemi hayata geçireceğiz. Yine kuracağımız modifiye arıtma deposu ve yeni şebekelerin yapılmasıyla da Rize’nin su sorununu inşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.” diye konuştu.

Karasu ve Okta Derelerinden alternatif ve entegre projeler yapılacağını ve tüm şebekelerin yenileneceği müjdesini veren Yazıcı, DSİ’nin de çalışmalara yakın bir zamanda başlayacağını bildirdi.

Yamaçlardan akan yağmur sularının drenaj edilememesinin isale hatlarında bozulmalara ve kopmalara yol açtığını söyleyen Yazıcı, özellikle heyelan bölgelerinde isale hatlarının bulunduğu yerlerde bu sorunun giderilmesine yönelik çalışmayı da en kısa zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.

6 DERENİN ÜSTLERİ AÇILIYOR

Türkiye’de en fazla yağış alan ilin Rize olduğunu hatırlatan Yazıcı, “Yaşanan seller nedeniyle kentin zarar görmemesi için merkezden geçen 6 derenin üstlerinin açılmasıyla ilgili çalışmaları başlattık. Bunlardan Değirmendere ve Müftü derelerinin üstünün açılması için proje çalışmaları başladı. 15 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. ” dedi. Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ’nin ortaklaşa yürüteceği çalışmayla dere kenarlarının ağaçlandırılması çalışmalarının yapılacağını açıkladı. Yazıcı, yine Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Rize Belediyesi’nin ortaklaşa çalışmasıyla çay bahçelerine ağaçların dikileceğini pilot uygulamanın ise Gündoğdu’da başlayacağını ifade etti.

ÇÖP SORUNU

Yazıcı, toplantıda Rize’nin çöp sorununun da gündeme geldiğini belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygun bir yere Katı Atık Tesisi kuracağını söyledi. Yazıcı, “Kurulacak tesisle Rize’nin çöplerini buraya taşınması sağlanacak. Amacımız Rize’nin çöp sorununu bir an evvel çözüme kavuşturmaktır.” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının çok faydalı geçtiğini ve yeni hizmetlere kapı açtığını söyleyen Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere toplantıya katılan AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Çölleşme ve Erozyanla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

Bakan Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara’da yaptığımız toplantıda Rize’deki yatırımları gözden geçirme fırsatımız oldu. Çalışmalarımızın ne aşamada olduğunu gördük. Yeni çalışmaların, yeni projelerin planlamasını yaptık ve Rize için bir eylem planı belirledik, yol haritası çizdik.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.