Rize'ye 2 OSB Müjdesi!

Rize'ye 2 OSB Müjdesi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi bulunmayan Rize'ye iki Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Rize Sektörel Kalkınma Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın en güzel coğrafyaları arasında yer aldığını, Rize'nin de Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi olduğunu dile getirdi. Yazıcı buradaki konuşmasında Rize'de yıllardır konuşulan Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) önündeki hukuksal sorunların çözümlendiğini ve yapımına bu yıl içinde başlanacağını açıklayarak Kalkandere OSB'de yüzde 70 doluluk oranı yakalandıktan sonra Ardeşen OSB'nin yapımına başlanacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bir ülkenin gelişmesi, kalkınmasının sadece hizmet sektörü ile gerçekleşmesi mümkün değil. Hizmet sektöründe Türkiye önemli mesafe kat etti. Ama kalkınmasını daha büyük oranlara taşıyabilmek için sanayi sektörünün de hak ettiği payı alması lazım'' dedi.

Rize'nin coğrafi azgınlığına paralel olarak mücadele, azim ve kararlılığında insanlarının da bulunduğunu vurgulayan Yazıcı, bölge insanının yaptığı işi en doğru biçimde yapma gayret ve çabası içinde olduğunu kaydetti.

Sempozyumun ilk oturumunda sanayi konusunun ele alınacağını belirten Yazıcı, ''Bir ülkenin gelişmesi, kalkınmasının sadece hizmet sektörü ile gerçekleşmesi mümkün değil. Hizmet sektöründe Türkiye önemli mesafe kat etti ama kalkınmasını daha büyük oranlara taşıyabilmek için sanayi sektörünün de hak ettiği payı alması lazım'' dedi.

Rize'de yıllardır konuşulan Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) önündeki hukuksal sorunların çözümlendiğini ve yapımına bu yıl içinde başlanacağını bildiren Yazıcı, burada yüzde 70 doluluk oranı yakalandıktan sonra Ardeşen OSB'nin yapımına başlanacağını söyledi.

Yazıcı, sempozyumun ikinci oturumda turizm ve hizmetler sektörünün ele alınacağını ifade ederek, ''Rize'nin güzelliklerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak zorundayız. Ayder'e kayak merkezi yapılması çalışmaları sürüyor. Ayder'in doğal güzellikleri, zenginlikleri, kayak sporuna en uygun konumu ile dünyada sözü edilen kayak merkezlerini aşacak bir zenginliktedir. Aynı şekilde Anzer bölgesi de önemli turizm potansiyeli taşımaktadır'' diye konuştu.

Bölgede Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi için çalışmaların başladığını, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda talimatını verdiğini anlatan Yazıcı, şunları söyledi:  ''Merkezi Giresun olarak planlanan proje ile bölgede hizmet ve lojistik sektöründe çalışmalar yapılacak. Üretilen kadar üretilenin pazarlanması da önemli. Bunun için üretilenin marka olması lazım. Çay Rize'nin sanayi ile ilgili en önemli ürünü. Bu nedenle her zaman ajandamızın başında yer alır. Çayın marka olmasını sağlamak için 'TurkishTea' çalıştayı yapıldı. Bunun takibini de yapıyoruz. Ürünün kaliteli olması yetmez. Markaya dönüştürülmesi de gerekir, tekstilde olduğu gibi. Türk tekstili çok kaliteli ama markaya dönüştürülemediği için kaliteli Türk tekstilinde başkalarının markası var. Arzu ediyoruz ki Türkiye'nin kaliteli çayının üzerinde Türk markası yer alsın. Bunun için kalitemizi daha çok artırmalıyız. Organik çay ve tarım ürünleri bakımından Rize büyük potansiyel içeriyor. Çayla ilgili organik tercihi yaygın hale getirmeliyiz.''

-''Tüm işleri takip ediyoruz''-

Bakan Yazıcı, ihalesi 29 Şubat'ta yapılacak Ovit tünelin tamamlanmasıyla Türkiye'nin en uzun tüneli olacağını, böylece Rize'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden Orta Doğu'ya bağlanacağını anlatarak, ''Rize'de yapılan bütün işleri, hizmetleri başta Başbakanımız olmak üzere Bakan olarak ben ve milletvekili arkadaşlarımızla takip ediyoruz. İşlere kaynak ayrılması kadar takip edilmesi de önemli. Takip edilmezse o işler yarım kalır. Ayrılan kaynak da etkin kullanılamaz. Bunun için tüm işleri takip ediyoruz'' dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.