Rize'ye Kuvvetli Yağış Uyarısı

Rize'ye Kuvvetli Yağış Uyarısı

Rize ve Trabzon'a kuvvetli lokal yağış uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Trabzon çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Marmara ve Akdeniz'de 1 ila 3 derece artacak, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkenin güneyinde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

-RİZE ve TRABZON'a UYARI-

Meteoroloji yağışların; Rize ve Trabzon çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek Sel, Su baskını, Heyelan vb. gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Marmara Bölgesi az bulutlu ve açık geçecek, Edirne az bulutlu ve açık 34, İstanbul parçalı ve az bulutlu 29, Kırklareli az bulutlu ve açık 32, Kocaeli az bulutlu ve açık 30 derece olacak.

Ege Bölgesi az bulutlu ve açık geçecek. Afyonkarahisar az bulutlu ve açık 28, Denizli az bulutlu ve açık 34, İzmir az bulutlu ve açık 32, Kütahya az bulutlu ve açık 27 derece geçecek.

Akdeniz Bölgesi az bulutlu ve açık olacak. Az bulutlu ve açık geçecek. Adana az bulutlu ve açık 34, Antalya az bulutlu ve açık 31, Hatay az bulutlu ve açık 31, Mersin az bulutlu ve açık 33 derece geçecek.

İç Anadolu Bölgesini de parçalı ve azbulutlu bir gün bekliyor. Ankara parçalı ve az bulutlu 29, Çankırı parçalı ve az bulutlu 31, Eskişehir az bulutlu ve açık 28, Konya az bulutlu ve açık 30 derece olacak.

Batı Karadeniz, parçalı ve az bulutlu, Sinop çevreleri sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bolu parçalı ve az bulutlu 27, Düzce parçalı ve az bulutlu 28, Kastamonu parçalı bulutlu 27, Zonguldak parçalı ve az bulutlu 25 derece olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz'de havanın parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi, yağışların Rize ve Trabzon çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bayburt parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27, Samsun parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28, Tokat parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29, Trabzon parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Trabzon'da hava sıcaklığı 28 derece olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi, az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Erzurum az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26, Iğdır az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33, Malatya az bulutlu ve açık 32, Van az bulutlu ve açık 26 derece olacak.

Güneydoğu Anadolu az bulutlu ve açık geçerken Diyarbakır az bulutlu ve açık 36, Gaziantep az bulutlu ve açık 34, Kilis az bulutlu ve açık 35, Şanlıurfa az bulutlu ve açık 36 derece olacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.