Rize'ye Paralı Turist Gelmeli

Rize'ye Paralı Turist Gelmeli

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize için turizmde önemli olanın sayısal anlamda fazla turist olmadığını Rize'ye para bırakacak paralı turistlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, önceliklerinin bölgeye çok fazla turist gelmesi değil, katma değer katan turist gelmesi olduğunu söyledi. Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, turizmde önemli olanın bölgeye çok turist gelmesi değil, o turistin bölge ekonomisine yaptığı katkı olduğunu belirtti.

Deniz, kum ve güneş olarak nitelendirilen standart turizmin dışında bölgenin alternatif turizm konusunda çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Zengin bitki çeşidi, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi ve yöresel değerleriyle turizm konusunda çok önemli değerlere sahibiz. Şu anda turizmden istediğimiz payı alamasak da, önümüzdeki yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizmde önemli bir konuma geleceğini düşünüyorum'' dedi.

İkizdere'de karşılaştığı Birleşik Arap Emirliklerinden gelen bir turistle yaptığı sohbeti anlatan Hacımüftüoğlu, ''Bölgemizi nasıl bulduğu hakkında sorduğum soruya, 'Burası cennetten bir parça gibi' şeklinde karşılık verdi. Bu değerlerimizin farkında olmalıyız. Ama bizim için ilk öncelik bölgeye çok fazla turist gelmesi değil, katma değer katan turist gelmesidir. Bu da gelen turisti en iyi şekilde ağırlamak ve onları bu bölgeden memnun bir şekilde yolcu etmekle olabilecek bir durumdur'' diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, Ardeşen ilçesinde kano ve rafting parkur alanı oluşturma projesi yürütüldüğünü kaydederek, şunları söyledi: ''Rize'yi sporla özdeşleşen, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir yapıya büründürmeye çalışıyoruz. Yapılacak olan bu parkura merhum valilerimizden Recep Yazıcıoğlu'nun adı verilecek. DOKA'dan temin edeceğimiz para ile bizlerin yapacağı katkılarla proje için 1 milyon 200 bin liralık bir maliyet ortaya çıkacak. Bu parkur tamamlandığında uluslararası standartlarda olacak. Parkurda uluslararası ve özel turnuvalar düzenlenecek. Su sporlarına son derece müsait olan parkur ile dünya standartlarına uygun bir sportif yatırıma sahip olacağız. Bu yatırım ülkemiz ve bölgemiz için ciddi kazanımlar sağlayacak.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.