RTE Üniversitesi Görücüye Çıktı!

RTE Üniversitesi Görücüye Çıktı!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bir hafta önce resmileşen ismi ile görücüye çıktı.

Rize’de 2006 yılında çıkan yasa ile kurulan Rize Üniversitesi, geçtiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oylama sonrası geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'deki yayımın ardından resmi olarak Recep Tayyip Erdoğan ismini almıştı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi isim değişikliğinin ardından ilk kez yeni ismi ile bir etkinliğe katıldı. Başbakan’ın ismini taşıyan üniversite, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde bu yıl 2.'si düzenlenen fuarda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak görücüye çıktı.

24 üniversitenin katılımı ile gerçekleşen fuarda üniversitesi öğrencisi adaylarına üniversitelerin görsel ve yazılı tanıtımları yapıldı. Öğrencilerin üniversiteler hakkında tanıtım filmleri ve broşürler temini sağlandı. Öğrencilerin ilgi gösterdiği fuarda en çok ilgiyi gören ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne ait stant oldu.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Basın ve Enformasyon Müdürü Taner Erol yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak ilk kez bir organizasyona katılmış olduk. Bilindiği gibi önceki hafta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından üniversitemizin ismi resmi olarak değişti. Bu organizasyonda yeni isminin gayet olumlu karşılandı. Öğrencilerimizin yeni ismimizi benimsediğini gözledik. Problemsiz bir isim geçişi oldu. Kısa bir sürede basılı ve görsel dokümanlarımızı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak hazırlamıştık” dedi.


Öğrenciler ise başbakanın ismini taşıyan üniversiteyi tercih etmek istediklerini belirttiler.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.