RTSO Heyeti GTO'yu Ziyaret Etti

RTSO Heyeti GTO'yu Ziyaret Etti

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın (RTSO) bölge illeri gezisi kapsamında Gaziantep'e gelen 36 kişilik işadamı heyeti, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ve Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhammet Karaoğlu'nun da yer aldığı RTSO Heyeti, bölge illeri gezisinin son durağı olan Gaziantep'e geldi. Gaziantep gezileri kapsamında GTO'yu ziyaret eden RTSO heyeti, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Törer, Mahmut Yıldırım ve GTO Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Altuntuğ ile bir araya geldi. Ziyarette RTSO Heyeti'ne ilk olarak GTO tarafından hazırlatılan Güneydoğu Anadolu Tanıtım Filmi izlettirildi. Belgesel filminin sunumunun ardından bir konuşma yapan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yetkinşekerci, Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında heyete bilgiler verdi. Sözlerine, "Sizleri Gaziantep'te ve Odamız çatısı altında ağırlamaktan şeref duyuyoruz" diyerek başlayan Yetkinşekerci, Gaziantep'in nüfusunun 1
milyon 753 bine ulaştığını, 4 organize sanayi bölgesindeki 754 fabrikada, 100 bine yakın istihdam sağlandığını söyledi.

Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren illeri sıralamasında 6'ıncı sırada olan Gaziantep'in 172 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Yetkinşekerci, "Sanayimizle birlikte turizm alanında da yeni atılımlar içerisindeyiz. Son dönemde kent olarak turizmi her zaman olduğundan daha fazla önemsiyoruz. Bu alanda yeni ve önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki süreçte Rizeli siz değerli iş adamlarımız başta olmak üzere tüm Karadeniz ile sosyal ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek isteriz"
dedi.
RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu da, kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve yakınlık nedeniyle teşekkür ederek, "Yıllar yılı ülkemizin güneyi ile kuzeyi arasında bir iletişim eksikliği vardı. Ülkenin doğusu ile batısı arasındaki mesafeler daha hızla kapanırken, kuzeyi ile güneyinin yakınlaşmaması tuhaf olurdu. Biz RTSO olarak, 'Kuzey Güney Buluştu, Sevgi Yolu Oluştu' sloganı ile çıktığımız bu yolda ilk olarak Mardin, daha sonra Diyarbakır ve Şanlıurfalı işadamları ile bir araya geldik. Bugün gezimizin son durağı Gaziantep'teyiz. Sanayi ve ticarette sağladığı başarı ile marka şehir olan Gaziantep'imizde bulunmaktan, sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Bu gezimizin temel amacı, bölgeler arası kaynaşmayı sağlamak. Şimdiye kadar illerimiz ve bölgelerimiz arasında ne sosyal, ne de ticari alanlarda beklenilen ilişkiler kurulamadı. Ama yeni dönemde hedefimiz her alanda ilişkileri geliştirmek olacaktır" şeklinde konuştu.
Ofluoğlu, bölge illerindeki ithal çay tüketiminin kendilerini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, Rize çayının tanıtımı ve tüketiminin arttırılması konusunda da destek istedi.
Konuşmaların ardından GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve GTO Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Altuntuğ tarafından günün anısına heyeti temsilen RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ve Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhammet Karaoğlu'na plaket ve hediye takdim edildi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.