RÜ Heyeti Gürcistan'da

RÜ Heyeti Gürcistan'da

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile beraberindeki heyetin Gürcistan'da ziyaretlerde bulunduğu bildirildi.

Rize Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan yetkililerinden gelen davet üzerine gerçekleşen ziyarete Rektör Yılmaz ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Keskin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ve Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nebi Gümüş'ün katıldığı belirtildi.

rize-universitesi-heyeti-gurcistan-ziyareti-(1).jpg

Heyetin, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan'ı konutunda ziyaret ettiği bildirilen açıklamada, göreve yeni atanan başkonsolosa görevinde başarılar dilendiği ifade edildi.

Daha sonra Tiflis'e giden heyetin Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi'nde düzenlenen törene katıldığınin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Burada Rize Üniversitesi Rektörü Yılmaz'a Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zurab Vadaçkoria tarafından fahri doktora verildi. Törende konuşan Rektör Yılmaz, Türkiye ve Gürcistan'ın komşu ve dost iki ülke olarak siyasi ve ekonomik ilişkilerin çok iyi bir düzeyde olması gerektiğini, bundan sonra bilimsel ve kültürel alanda da işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini söyledi. Törenin ardından Rize Üniversitesi ile Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektör Yılmaz, Gürcistan'ın ulusal televizyon kanallarından Rustavi2'ye de bir mülakat verdi. Törende Yılmaz'a Tiflis Tıp Üniversitesi'nin Gürcistan 1. Ligi'nde oynayan basketbol takımının, üzerinde Rize Üniversitesi logosu ve Rektör Yılmaz'ın adı yazılı forması hediye edildi.''

Rize Üniversitesi heyetinin, ziyaretin ikinci gününde Tiflis'te Türk iş adamları tarafından kurulan Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ni ziyaret ettiğinin kaydedildiği açıklama, şöyle devam etti: ''Ziyarette Rize Üniversitesi ile Uluslararası Karadeniz Üniversitesi arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Karadeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin annesi Giuli Alasania'ya Rektör Yılmaz tarafından hediye takdim edildi. Tiflis gezisi sırasında Tiflis Devlet Üniversitesi'ne de nezaket ziyaretinde bulunuldu. Daha sonra Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan ziyaret edildi. Ziyaretlerin ardından heyet Tiflis'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.''

Açıklamada, 2011 yılı Ağustos ayında Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi'nden mezun 11 öğrencinin Rize Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir aylık stajlarını tamamladıkları ve yapılan tören sonunda sertifikalarını aldıkları kaydedildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.