RÜ'den Sivil Anayasaya Destek

RÜ'den Sivil Anayasaya Destek

Rize Üniversitesi, Ankara'da Memur-Der tarafından organize edilen “Sivil Anayasa Çalıştayı'na tam destek vererek sivil anayasa çalışmalarının destekçisi olduğunu gösterdi.

Memur-Der (Memur Dernekleri Federasyonu) tarafından organize edilen “Sivil Anayasa Çalıştayı” Ankara’da yapıldı. Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay’ın ev sahipliğinde TEDAŞ Sosyal Tesislerinde yapılan çalıştaya, Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin Fenoğlu, Anayasa Mahkemesi eski Raportörü - Anayasa Hukukçusu Doç. Dr. Osman Can, İMEF (İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu) Genel Başkanı Nizamettin Bilici, Rize Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, EPDK Danışmanı Muhammet Maden, çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.


Memur-Der tarafından başlatılan çalışmada, 100 sivil toplum kuruluşu ve 100 uzmandan Yeni Anayasa ile ilgi yazılı olarak talep edilen görüşler ile Memur-Der internet siteleri (www.yenianayasam.com   www.memurder.org.tr) üzerinden 10 değişik soruda yapılan anketler çalıştaydaki komisyonlarda düzenlenerek rapor haline getirildi.

Sivil Anayasa ile ilgili, Rize Üniversitesi'nin tüm personeli bilgilendirildi. Öğretim Üyeleri ve idari personelinin görüşleri derlenerek rapor halinde çalıştaya sunuldu.

Sivil Anayasa Çalıştayı ile ilgili oluşturulan komisyon başkanlarının katılımı ile İstanbul’da da bir toplantı yapılacağı, toplantı sonunda çalıştay raporunun ilgili makamlara sunularak basın mensupları ile paylaşılacağı öğrenildi.

Toplantı sonunda katılımcılara Federasyon Başkanı Cengiz Özbay tarafından teşekkür belgeleri verildi. Rize Üniversitesi adına teşekkür belgesini Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu aldı. Özbay ayrıca, sivil anayasa çalıştayına desteklerinden dolayı Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a teşekkürlerini Rize Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu aracılığıyla iletti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.