RÜ`den Somali`ye Yardım

RÜ`den Somali`ye Yardım

Rize Üniversitesi personeli Somali ve açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkeleri için 12.790 TL. yardım yaptı.

Somali ve açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkelerine yardım yapılmasını kapsayan T.C. Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda, Rize Valiliğince organize edilen ve Valilik Konağında ÇAY TV ve KAÇKAR TV tarafından canlı olarak yayınlanan programa telefonla bağlanan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ, üniversite personeli adına 10 Bin TL. bağış sözü vermişti.

Rektör YILMAZ, “üniversite personeli olarak bu gibi konularda çok duyarlı olduklarını, Diyanet, diğer hayır kurumları vasıtası ile üniversite personelimizce ciddi yardımlar yapıldığını söyledi. Rize Valiliği, Rize Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve Rizeli hemşerilerimizin katılımı ile iki güzide kanalımızdan canlı yayımlanan Somali ve Afrika’ya yardım kampanyası çerçevesinde de Üniversitemiz personeli duyarlılığını göstermiş ve 12.790 TL. yardımda bulunmuştur. Tüm personelimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Somali ve diğer Afrika ülkelerinde kuraklık neticesinde açlık, susuzluk ve sağlık sorunları yaşayanlarla ilgili yardım kampanyaları gerçekleştiren, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Oralardaki kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum, sorunlarının kalıcı olarak bir an önce çözülmesi için ülkemiz genelinde gösterilen duyarlılığın devam etmesini diliyorum.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.