RÜ'lü Bek, Şehit Nişanlısını Son Yolculuğuna Uğurladı

RÜ'lü Bek, Şehit Nişanlısını Son Yolculuğuna Uğurladı

Rize Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Saniye Cesur Bek, Hakkari'de şehit düşen nişanlısı Jandarma Üsteğmen Murat Bek'i, gözyaşları arasında Yozgat'ta son yolculuğuna uğurladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Üsteğmen Murat Bek, memleketi Yozgat'ta düzenlenen törenin ardından Söğütlüyayla köyünde toprağa verildi.

Cenazesi askeri helikopterle Yozgat'a getirilen Şehit Jandarma Üsteğmen Murat Bek için Cumhuriyet Meydanında cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Sadir Durmaz, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Belediye Başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunup ardından şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra bir konuşma yapan Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz, terörle mücadelenin büyük azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirterek, Şehidimiz Murat Bek, Türk Milletinin şehidi olduğunu söyledi . İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ın cenaze namazını kıldırmasından sonra Şehidin naşı toprağa verilmek üzere Sögütlüyayla köyüne götürüldü.Şehit cenazesinin taşınması sırasında, Şehidin Annesi Elmas Bek ile kısa bir süre önce nişanlandığı Rize Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Saniye Cesur Bek gözyaşlarını tutamadı. Baba Abdullah Bek ise saygı duruşunda oğlunu asker selamıyla selamladı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.