Saldırı neden bugün gerçekleşti?

Saldırı neden bugün gerçekleşti?

Çok sayıda şehit verdiğimiz Çukurca ve Yüksekova'da yapılan eş zamanlı saldırısı akıllara bir olayı getirdi. Terör saldırısı çok konuşulan bir olayın yıldönümüne denk geldi.

Dün gece saatler 01.00'i gösterdiğinde PKK'lı bir grup terörist eş zamanlı olarak Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde hain bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası resmi olmayan rakamlara göre 26 askerimiz şehit olurken çok sayıda da yaralının olduğu ifade ediliyor.

Peki, bu terör saldırısının bugün gerçekleşmesi bir tesadüf mü? Aslında 19 Ekim 2009 tarihinde cereyan eden bir olay, bu saldırının bir tesadüf olmadığını akıllara getirdi.

19 EKİM 2009'DA NE OLMUŞTU?

Terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009'da 34 kişilik bir grup Habur sınır kapısından geçerek teslim olmuştu. Habur'da güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra serbest bırakılan ve konvoy halinde Diyarbakır'a gelen 34 kişiden 17'si daha sonra İHDDiyarbakırŞube Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlemişti. PKK'lılar, terör örgütü elebışısının cezaevindeki koşullarını protesto ederek, Öcalan'ın Kürt halkının siyasi iradesi olduğunu savunmuştu. Bunun üzerine haklarında terör örgütü propagandası suçlamasıyla açılan davanın duruşması 29 Eylül 2011 tarihinde Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme heyeti, 17 sanığı önce 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Daha sonra, 'sanıkların geçmişleri, sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkilerini' göz önüne alarak verilen cezayı 1'er yıl 8'şer aya indirdi.

ŞAŞIRTAN TESADÜF

Terör örgütü PKK'nın bugün bu saldırıyı gerçekleştirmesi planlanmış saldırı ihtimalini gündeme getirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.