Sarkozy’e Anzer Balı Ve Rize Çayı

Sarkozy’e Anzer Balı Ve Rize Çayı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rize Üniversitesi’nde düzenlenen "Avrupa Birliği Uyum ve Dayanışma" toplantısına katıldı.

Toplantı sonrası Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Bakan Egemen Bağış'a Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e ulaştırılmak üzere 1 kilogram Anzer Balı ve 1 kilogram Rize çayı hediye etti. Bakan Bağış, hediyeleri yerine ulaştıracağını söyledi.
Öte yandan Bakan Egemen Bağış, Rize Belediyesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni Soykırımı'nı tanımayanlara ceza uygulanmasını öngören tasarıyı değerlendirmiş ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin seçim stresinde olduğunu ve rahatlaması için Rize çayı içip, Anzer Balı yemesini önermişti. Bağış “Türkiye'yi anlamakta zorlananlar varsa onlara da Rize'den bir çağrıda bulunmak istiyorum. Anzer Balı yesinler, Rize çayı içsinler. Rahatlarlar keyifleri yerine gelir. Stresleri de azalır. Yaklaşan seçimlerin oluşturduğu stresi atmaları açısından Anzer Balı ve Rize Çayı’nın faydasını onlar da görmüş olurlar” ifadelerini kullanmıştı.
Bakan Egemen Bağış, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya “Balınızı paylaşma açısından bir sorun olmaz değil mi?” diye sorarken Bakırcı da “Şimdi bize görev düştü. Fransa’ya çay ve bal göndermemiz gerekecek” cevabını vermişti. Tüm bunların ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Bakan Egemen Bağış'a Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e ulaştırılmak üzere 1 kilogram Anzer Balı ve 1 kilogram Rize çayı hediye etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.