Sarp Sınır Kapısı'nda Türk Çayı Satılacak

Sarp Sınır Kapısı'nda Türk Çayı Satılacak

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Gürcistan'ın Batum şehrine giderek çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulundu.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Gürcistan'ın Batum şehrine giderek çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulundu. Sütlüoğlu, Sarp Sınır Kapısı'ndaki satış noktalarından birinde kurulacak olan Çaykur standı ile Türk çayını çay tiryakilerinin beğenisine sunacaklarını söyledi.

Sütlüoğlu, beraberindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin ve Kamu-İş Sendikası yöneticileri ile birlikte Batum'u gezdi. Şehirde başkonsolosluğu ve birçok yeri ziyaret eden Sütlüoğlu, şehirde Türk çayı satışları ve yeni pazarlar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası bir açıklamada bulunan Sütlüoğlu, "Turizm şehri olan Batum'da çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Şehirde Türk çayının tercih oranı, satış noktaları ve tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler aldık. Batum'da dünyanın en önemli sayılı botanik bahçelerinden olan Batum Botanik Bahçesi'nde incelemelerde bulunduk. Bu bahçeyle Rize'deki Ziraat Çay Bahçesi olarak ortaklaşa çeşitli bitkileri deneme ve birlikte çalışma yapma düşüncemizi ilerleyen zamanlarda hayata geçireceğiz. Ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz olumlu geçti. Hergün binlerce kişinin geçtiği Sarp Sınır Kapısı'ndaki satış noktalarında çayımızın olmadığını gözlemledik. Bu satış noktalarından birinde Çaykur çay standı açacağız. Çayımızı bu noktalarda satabileceğiz." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.