Şavşat’ta 20 Yıllık Özlem Sona Erdi

Şavşat’ta 20 Yıllık Özlem Sona Erdi

Artvin’in Şavşat ilçesinde önceki yıllarda meydana gelen çeşitli afetlerde evleri kullanılamaz hale gelenler için yaptırılan konutlar, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Şavşat-Artvin karayolunun 7. kilometresinde Tepeköy’e bağlı Bahçecik mahallesinde yapılan afet konutları açılışına Vali Necmettin Kalkan, Şavşat Kaymakamı Abdullah Köklü, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Şavşat Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, ev sahibi olan vatandaşlar ve yakınları katıldılar.
Şavşat ilçesinde 1989 ve 2001 yıllarında Çukur Köyü ve Kayadibi Köylerinde meydana gelen heyelanlar sonucunda evlerini kaybeden vatandaşlar için yapılan 64 adet afet konutları sahiplerine teslim edildi.
Afetzedeler için yaptırılan konutların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Artvin Valisi Necmettin Kalkan bölgenin coğrafi konumuna dikkat çekerek “Bölgedeki bütün planlarımızı ve yapılaşmamızı afet unsurunu dikkate alarak gerçekleştirmek zorundayız” şeklinde uyarıda bulundu. Vali Necmettin Kalkan “Artvin coğrafi konumundan ötürü heyelanlara ve sel afetine maruz kalabilecek bir kenttir. Dolayısıyla hem belediyelerimiz hem kamu kurum ve kuruluşlarımız, hem de vatandaşlarımız konut yaparken bu unsuları dikkate alarak faaliyet göstermelerinde fayda var” dedi.
Yıllar sonra evlerine kavuşan vatandaşların oldukça mutlu oldukları görüldü.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.