Şehit acısı ocaklara ulaştı

Şehit acısı ocaklara ulaştı

Ailelere acı haber veriliyor

 Şırnak 'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un(24) Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

Bozkurt'un şehadet haberi, ailesine sabah erken saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi. Anne Rabia Bozkurt, oğlunun şehit düştüğü haberini alınca gözyaşlarına boğulurken, il dışında olan baba Ali Bozkurt'un Gaziantep'e dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehidin Özgürlük Mahallesi'nde bulunan evinin önünde Şehit kâmil Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, bir ambulans da hazır bekletildi. Şehidin komşuları da cadde ve evlerine Türk bayrakları astı.

Öte yandan, 2 yıldır Beytüşşebap'ta görev yapan Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un yakın bir zamanda görev süresinin dolup, bir batı iline tayininin çıkmasını beklediği öğrenildi. Şehidin, çatışmadan önce ailesiyle görüşüp hasret giderdiği belirtildi.

***

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Er Emrah Karataban'ın baba ocağında yas var. İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünde, şehidin baba ocağına kara haber sabah saatlerinde ulaştı. Şehit askerin baba ocağı, haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla süslendi ve taziye için çok sayıda kişi eve geldi. Şehit babası Selman Karataban, çok büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek ''Vatan sağ olsun'' dedi. Şehit er Karataban'nın 7 aylık asker ve bekar olduğu belirtildi. Karataban'ın, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

***

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan Onbaşı Süleyman Güleç'in Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç'in cenazesinin yarın Bursa'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

***

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik görevlisinden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'ne ateş düştü. Ala'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi.

Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde çalışan kızı Aysun Ala'yı işe götürmek için Konya'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

***

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in baba ocağında yas var.

Merkez Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) ailesine şehit haberi, Antalya Garnizon ve 3. Er Eğitim Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Haberi alan şehidin babası İlyas, annesi Günay ile kardeşleri, üzüntüye boğuldu. Şehit babası İlyas Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarını daha iyi okutmak için Antalya'ya geldiğini belirterek, ''Çocuğum hukuk okuyordu. Bir yandan da uzmanlık yapıyordu. Gücüm yoktu okutmaya. Ama benim vergimle, benim paramla TBMM'de PKK para alıyor. Dağda gidip PKK ile kucaklaşıyor özgürlük için'' dedi.

''Türkiye bayrağına göz dikenler benim gencim olamaz. Türkiye'nin vatanına göz diken Türk milleti olamaz'' diyen baba Sönmez, ''Madem savaş var ben dağı taşı yakarım. Oğlumun silahını verin bana, ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. Ben Kürdüm, Vanlı'yım, Erciş'tenim'' diye konuştu.

Anne Günay Sönmez'in bu sırada, ''Biz Kürt değiliz, Kafkas Türkmeni'yiz'' sözleri üzerine baba Sönmez, ''Doğudaki herkese Kürt diyorlar. Benim her tarafımda ay yıldızlı bayrağım dalgalanıyor'' diye konuştu.

Baba Sönmez, oğlunun kendilerine ev almayı düşündüğünü ifade ederek, ''Bize ev aldıktan sonra evleneceğini söylüyordu. Başarıyla askerliğini yapmış. Akşam bana telefon açtı, 'bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım, göndereyim' dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi'' dedi.

Anne Sönmez de oğlu ile son olarak akşam 10 gibi konuştuğunu anlatarak, ''Kurban olayım oğluma... Nasıl kıydılar yavruma...'' şeklinde ağıt yaktı.

***

Şırnak'ın Beytüşşebab ilçesinde güvenlik noktalarına düzenlenen saldırıda şehit düşen 10 güvenlik görevlisinden biri olan Piyade Asteğmen Burak Erdi'ın (23) memleketi Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Yangı Köyü'ne ateş düştü.

Köyceğiz Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Barış Yıldırımer, Köyceğiz Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Zafer Tuncel ve Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Keskin, sabah saat 10.00'da köye gelerek acı haberi aileye verdi. Kaymakam Yücel Gemici, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay ile çok sayıda askeri personel de köye geldi. Acı haberi alan anne Nazmiye Uysal'ın feryatları yürekleri dağladı.

***

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesinde meydana gelen çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli'nin baba ocağına ateş düştü.

Küpeli'nin Adıyaman merkezdeki evine acı haber çabuk ulaştı. Sabahın erken saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve jandarma görevlileri acı haberi aileye verdi.

Baba Mehmet Küpeli, Anne Ayşe Küpeli ve diğer aile fertleri acı haberle yıkıldı. Şehit haberiyle yıkılan Küpeli ailesinin evinden yükselen feryatlar yürek burktu.

Kendisine acı haberi veren yetkilileri “Süze süze buraya kadar geldik. Biz buna layık mıyız? Allaha şükürler olsun” diyen şehit babası sinir krizleri geçiren diğer oğlu Tayfun'u sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri sinir krizi geçiren aile fertlerini ilk müdahaleyi yaparken, 91-3 tertip olan Serdar Küpeli'nin teskeresine 59 gün kaldığı öğrenildi.

***

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı üzerine çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin (32) Afyonkarahisar'daki baba ocağında yas var.

Şehit Piyade Üsteğmen Çiftçi'nin emekli polis memuru olan babası Mehmet'e, ev hanımı annesi Hanım'a ve eşi Ayşe Çiftçi'ye durumu, Garnizon Komutanlığı'ndan görevli subaylar ambulans eşliğinde bildirdi.

Garnizon Komutanlığı'ndan görevli subaylar, aslen Elazığlı olan ve Afyonkarahisar'da yaşayan Şehit Üsteğmen Çiftçi'nin anne, babası ve eşine başsağlığı diledi.

Şehit askerin baba ocağı, şehit haberinin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla süslendi.

***

Şırnak Beytüşşebap’da düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız’ın Bahçelievler’deki evine ateş düştü.

İstanbul Merkez Komutanlığı’nda görevli bir albay, sabah saatlerinde şehit Osman Yıldız’ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta bulunan evine gidere acı haberi verdi. Şehit haberi sonrası Osman Yıldız’ın evine Türk bayrağı asıldı. Balkonda gözyaşı döken şehidin babasını askerler teselli etti. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.

***

Şırnak Beytüşşebap’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin de er Uğur Sağdıç olduğu öğrenildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.