Şehit annesinden örnek davranış

Şehit annesinden örnek davranış

Bingöl'de iki ay önce şehit olan Konyalı Muhammed Aygör'ün annesi Cemile'den örnek davranış.

Bingöl'ün Genç ilçesinde 17 Eylül tarihinde terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olan Komando Er Muhammed Aygör'ün merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sızma beldesindeki baba ocağında bugünler de farklı bir heyecan yaşanıyor. Eşi Mehmet'i 2002 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu kaybeden Cemile Aygör (59), 6 oğlundan birini kısa bir süre önce şehit verdikten sonra en küçüğü çocuğu Sinan'ı (20) da askere göndermeye hazırlanıyor.
ANNE DİLEKÇE VERDİ

Anne Aygör, bağlı bulunduğu askerlik şubesine, oğlunun da desteğiyle ''17 Eylül'de şehit olan Muhammet Aygör'den dolayı 3713 sayılı yasadan doğan 'askerlik yapmama' hakkımızı kullanmak istemiyoruz. Oğlum Sinan Aygör'ün askere gitmesine muvafakat veriyorum'' yazılı bir dilekçe verdi.

Jandarma Er olarak vatani görevini yapmaya hazırlanan Sinan Aygör, önümüzdeki günlerde Kastamonu'daki birliğine teslim olmaya hazırlanıyor.
''OĞLUMU VATANA EMANET EDİYORUM''

Anne Cemile Aygör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 çocuğundan 6'sının erkek olduğunu söyledi.

Askere gönderdiği 4 oğlunun vatani görevini yaparak evlerine geri döndüğünü, yaklaşık iki ay önce oğlu Muhammed'in şehit haberini aldıklarını hatırlatan Aygör, ''Şehit annesi olarak gururluyum. Herkese nasip olmayan bir mertebeye erişti oğlum. Şimdi en küçük oğlumu askere göndermeye hazırlanıyoruz'' dedi.

Ağabeyi şehit olduğu için küçük oğlu Sinan'ın ''askerlik yapmama'' hakkı olduğunu öğrendiklerinde bu durumu kabullenemediklerini vurgulayan Aygör, şunları kaydetti: ''Oğlum da askere gitmeyi çok istediği için hemen askerlik şubesine hakkımızdan faydalanmak istemediğimizi belirten bir dilekçe verdik. Sağlıklı olan oğlumun her Türk evladı gibi askere gitmesini istiyorum. Önümüzdeki günlerde davul zurnayla birliğine uğurlayacağız. Vatan için oğlumun birini şehit verdim. Şimdi küçük oğlumu vatana ve devlete emanet ediyorum''
ŞEHİT AĞABEYİ BABA OCAĞINA DÖNMEDEN ASKER OLACAKTI

Önümüzdeki hafta Kastamonu'daki birliğine teslim olacak olan Sinan Aygör ise AA muhabirine, ağabeyi şehit olmadan önce sürekli telefonda askerlikle ilgili konuştuklarını bildirdi.

Şehit olmasaydı ağabeyi teskere almadan 10 gün önce birliğine teslim olacağını, bu durumdan dolayı uzun bir süre görüşemeyecekleri için çok üzüldüklerini dile getiren Aygör, ''Ancak abim şehit oldu. Çok şerefli bir mertebeye erişti. Benim askerlik zamanım geldiğinde askere gitmeme hakkımız olduğunu, gitmek istiyorsak da dilekçe vermemiz gerektiğini öğrendik. Hemen dilekçe verdik. Her vatan evladı gibi şerefimle askerliğimi yapacağım. Vatan için herşeyi yapmaya hazırım'' diye konuştu.

Aygör, askere gitmeden önce ağabeyinin verdiği yüzüğü hiç parmağından çıkarmadığını ve kendisine hep uğur getireceğine inandığını söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.