Sel Trabzon'u da vurdu

Sel Trabzon'u da vurdu

Trabzon'da dün gece yağan şiddetli yağmur sonrası bazı işyeri ve evlerin alt katları su bastı, mahsur kalan 7 kişi, polis ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Aydınlıkevler Mahallesi'nde ise yaşlı bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi.
Trabzon'da yağan sağanak yağmur bazı ev ve işlerlerinde su baskınlarına sebep oldu. Trabzon Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerinin aldığı tedbirler sonucu can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 1 saat aralıksız yağan yağmur neticesinde özellikle yüksek kesimlerden gelen yağmur suları kum ve toprakla birleşince bazı yerlerdeki akarlar tıkandı.


Trabzon'da belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu tıkanan rögarlar açılırken, önceki yıllara oranla üzücü olaylar yaşanmadı. Yağmur
nedeniyle belediye, 300 personel ve tüm araç donanımıyla yağmur öncesinde ve sonrasında etkin bir çalışma ortaya koydu. Özellikle Atapark kavşağa, Tanjant Yolu, Değirmendere ve Pazarkapı Mahallelerinde bulunan akar ve rögarları sürekli kontrol altında tutan belediye ekipleri gece boyunca mesai yaptı.
Şiddetli yağış nedeniyle bozulan asfalt yollar için harekete geçen belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren asfaltlama çalışmalarına başladı.
Öte yandan, yağan yağmurun Trabzon'da son yıllarda yağan en şiddetlisi olduğu belirtildi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.