Şiddetli Kar Yağışı Uyarısı

Şiddetli Kar Yağışı Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt geneli yağışlı geçecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde görülecek yağışların; Aydın'ın kıyı kesimleri, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 Kg/Metrekare) sağanak, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75, yer yer 76-100 Kg/Metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) kar şeklinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık Yağmurlu 7

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13

Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor) 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı Yağmurlu 11

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı Yağmurlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) -2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

MARMARA'YA PERŞEMBE UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çarşamba gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Edirne ve Kırklareli'de karla karışık yağmur bekleniyor, perşembe günü ise Trakya'da kar yağışı öngörülüyor. Soğuk havanın gece sıcaklıklarını etkilemesi, perşembe günü sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'nın perşembe gününden itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Özellikle yüksek kesimlerde olmak üzere kar yağışının beklendiği Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hava sıcaklıkları perşembe ve cuma günü 2, Yalova'da ise 4 dereceye kadar inebilir. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre, İstanbul'a da ilk karın perşembe günü düşmesi bekleniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.