Siirt'te roketatarlı saldırı düzenlendi

Siirt'te roketatarlı saldırı düzenlendi

Siirt'te, bir grup PKK'lı terörist, Polis Meslek Polis Yüksek Okulu yakınlarında polis aracı sandığı özel bir otomobile roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda otomobilde bulunan 4 kadın ölürken, 2 kadın da ağır yaralandı. Saldırının ardından güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 1 PKK'lı ölü olarak ele geçti. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülürken, hedef alınan otomobildeki kadınların düğüne gittikleri öğrenildi.
Siirt'te eli kanlı teröristler sivil halkı hedef aldı. Şehir merkezindeki Polis Meslek Polis Yüksek Okulu yakınlarında pusu kuran bir grup PKK'lı terörist, saat 20.30 sıralarında sivil polislere ait olduğunu zannettikleri bir otomobile saldırı düzenlendi. Kasaplar Deresi Mevkii'nde tarlada gizlenen teröristler, Polis Meslek Yüksek Okulu yönüne giden sivil otomobili önce uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tuttu. Ardından roketatarlı saldırı düzenledi.
Saldırıda delik deşik olan otomobilde bulunan 6 kadın ağır yaralanırken, Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevli polisler, teröristlere anında müdahale ederek çatışmaya girdi.
Çatışma bölgesine takviye özel harekat polisleri de sevkedilerek operasyon genişletildi. Sivil halkta büyük endişeye yolaçan saldırıdan sonra karanlıktan yararlanan teröristler kırsal alanına doğru kaçarken, güvenlik güçleri de peşlerine düştü. Kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmada 1 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon sürdürülüyor. Kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken, giriş ve çıkışlarda tutuldu.

4 KADIN HASTANEDE ÖLDÜ
Polis Meslek Yüksek Okulu'na 100 metre mesafede bulunan bir düğüne giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında hedef olarak demir yığını haline dönüşen otomobilde bulunan 6 kadın, çevredekilerin yardımıyla araçtan çıkartılarak ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen akraba olan Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Tedavileri sürdürülen Gülcan Olgaç ile Nuran Evin'in ise sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.