Şırnak'ta çatışma: 2 şehit

Şırnak'ta çatışma: 2 şehit

Şırnak'ta çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü.

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda, 10 terörist öldürülürken, çatışmada 2 askerin şehit düştüğü, 3 askerin ise yaralandığı bildirildi.
2 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda ilk bilgilere göre 10 PKK'lı öldürüldü. Çatışmada 2 askerin şehit düştüğü 3 askerin de yaralandığı belirtildi. Diğer yandan Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde meydana gelen başka bir çatışmada da 1 terörist öldürülürken, bir terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Bu çatışma öncesinde bir kamyonda yakalan 125 kilogram patlayıcı ise imha edildi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, PKK'lıların bulunduğu alanı tespit etti. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, sıcak temas sağladığı PKK'lılarla çatışmaya girdi. Çatışmada ilk bilgilere göre 10 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lıların silahları da ele geçirilirken, çatımada 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.
DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çınar ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki teröristten birinin ölü, diğerinin de yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi. Toprak yaptığı açıklamada, Mardin istikametinden geldiği yönünde istihbari bilgi alınan patlayıcı yüklü bir aracın güvenlik güçleri tarafından takibe alındığını söyledi.

Aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerinin, bu sırada başka bir aracın hızla kaçtığını fark ettiklerini belirten Toprak, kaçan ikinci bir aracın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü'ne geldiğinin tespit edildiğini anlattı.

Vali Toprak, "Bunun üzerine olay yerine jandarma ekipleri ve helikopterlerle özel harekat birlikleri gönderildi. Araçtan inerek kaçan iki teröristten biri güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilirken, diğeri ise köyde 4 kişiyi rehin aldı. Yaralı terörist ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı. Düzenlenen operasyonda rehineler sağ olarak kurtarılırken, çatışmaya giren terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda el bombası ve silah bulundu. Bölgede çalışmalar sürüyor" dedi.
125 KİLOGRAM PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Mardin Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde durdurulan diğer araçta inceleme yapan güvenlik güçleri, aracın patlayıcı yüklü olduğunu tespit etti. Yaklaşık 125 kilogram olduğu tahmin edilen patlayıcı, yol kenarındaki boş araziye taşınarak, burada imha edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.