Şırnak'taki saldırıyı düzenleyen PKK'lılar öldürüldü

Şırnak'taki saldırıyı düzenleyen PKK'lılar öldürüldü

Şırnak'taki saldırının ardından güvenlik güçlerinin bölgede düzenlediği operasyonlarda 8 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak Valiliği, teröristlerce kent merkezinde düzenlenen saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğunu, Beytüşşebap ilçesinde ise 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.
EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ

Valilikten yapılan açıklamada, bir grup terörist tarafından 28 Ekim saat 17.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü lojmanları, askeri lojmanlar, valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü binalarına uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendiği belirtildi.
VALİLİK: 8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıda, valilik binasında bulunan polis noktasında görevli polis memuru İbrahim Engin'in şehit olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:''Ayrıca 28 Ekim tarihinde saat 20.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca Beytüşşebap ilçesi Uzungeçit beldesine yapılacak terörist saldırı, askeri unsurlar ve köy korucularının ortak icra ettiği operasyonel faaliyet esnasında tespit edilmiştir. Bölgeye sevk edilen insansız hava aracı tarafından takip edilen terörist gruba önce taarruz helikopteri müteakiben uçaklarla operasyon faaliyeti icra edilmiştir. Operasyon sonucunda 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beytüşşebap bölgesinde, vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına devamlı engel olmaya çalışan, bölge halkını kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar halkın desteğiyle ve kararlılıkla devam etmektedir.''

Öte yandan, şehit polis memuru Engin'in, Diyarbakır'ın Çermik ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesi Adana'da oturduğundan cenazenin Adana'ya gönderildiği öğrenildi.

Bu arada kent merkezindeki saldırılar sırasında valilik yakınlarında bulunan iş yerleri ve konutları zarar gören vatandaşların kırılan camları taktırdıkları ve çevre temizliği yaptığı görüldü.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.