Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal'ın cenazesi vasiyeti üzerine Rize’nin Ardeşen ilçesinde toprağa verilecek.

Askeri uçakla dün akşam Trabzon’a getirilen ve buradan da ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze öğle saatlerinde hastane morgundan alınarak cenaze töreni için Ardeşen Merkez Camisi’ne getirildi. İlçedeki bütün ışıklı reklam tabelalarına şehit uzman çavuş Caner Kesimal’ın resimleri yerleştirilirken, ilçedeki binalara da Türk bayrakları asıldı. Camiye getirilen cenazeye sarılan şehit uzman çavuşun öğretmen eşi Azize Kesimal ağıtlar yakarken, anne Havva Kesimal ise fenalık geçirerek bayıldı. Bayılan şehit annesine müdahale eden sağlık ekiplerinin de gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Baba İrfan Kesimal, oğlunun operasyon öncesi komutanlarına şehit olması halinde memleketi Rize’nin Ardeşen ilçesinde toprağa verilmesi yönünde vasiyette bulunduğunu ve oğlunun şehit olmasının ardından bu vasiyetin kendilerine komutanları tarafından bildirildiğini gözyaşları içinde anlattı.

Caner Kesimal’ın 3 yıl önce askerliğini Şırnak’ta yaparken, uzman çavuş olmaya karar verdiği ve aynı yerde göreve başladığı öğrenilirken, 1 yıl sonra doğu görevinin sona ereceği belirtildi. Kesimal’ın 3 kardeşin ortancası olduğu ve 1ay sonra izine gelmeyi planladığı ve 2 yıl önce de Azize öğretmenle hayatını birleştirdiği öğrenildi.














Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.