Sütlüoğlu, Çaykur'un yeni hedefini açıkladı

Sütlüoğlu, Çaykur'un yeni hedefini açıkladı

TEMA Vakfı heyetinin Rize'deki ziyaretinde Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur'un yeni hedefini açıkladı.

TEMA Vakfı kurucusu ve Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit’in organizasyonu ile Rize’ye gelen heyet ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında heyete Çaykur ile ilgili bilgiler veren Sütlüoğlu, Çaykur olarak bütün bölgeye organik tarımın yayılmasını hedefledikleri açıkladı.

Aralarında Japonya Başkonsolusu Katsuyoshı Hayashı, Güney Kore Başkonsolusu Jong Hong Kyoung, BM FAO Türkiye Temsilcileri Abdulbaqı Mehraban, Mustafa M. Sınaceur, Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, bilim adamları, bakanlık temsilcileri, birçok işadamı ve TEMA Vakfı mensuplarının bulunduğu heyet Çay Araştırma Enstitüsü ve Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı gezdi.


Heyeti Rize'deki programında yalnız bırakmayan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çay Araştırma Enstitüsü’nde heyeti bilgilendirdi, soruları yanıtladı. Türk çayının dünyadaki yeri, bölgenin özellikleri ve diğer çay üreten ülkelere göre avantajlarını anlatan Sütlüoğlu; “organik tarımın bütün bölgeye yayılmasını hedeflediklerini” ifade etti.


Çamlıhemşin’i de ziyaret edecek heyet Artvin Macahel’de gerçekleştirilecek bal festivaline katılmak üzere Rize'den ayrıldı. Kafkas Arı ırkının korunması ve geliştirilmesi amacıyla 1998 yılında TEMA Vakfı’nca başlatılan Macahel Kırsal Kalkınma Projesi TEMA Vakfı kurucusu aynı zamanda Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit’in desteği ile yürütülmekte.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.