Taksi ve Dolmuşlarda Yeni Dönem

Taksi ve Dolmuşlarda Yeni Dönem

İstanbul'da taksi ve dolmuşlar, engellilere göre dizayn edilecek.

Engelli vatandaşların, şehrin imkanlarından rahatlıkla faydalanabilmesi için yapılan düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor.

Dolmuş ve taksilerin, engelli vatandaşların rahat kullanımına göre düzenleneceği müjdesini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi. Topbaş, "Dolmuşların da tekerlekli sandalyeyi alabilen tarzda olması üzerine arkadaşlarıma talimat verdim" dedi.

"Güzel Esenler Projesi"nin tanıtımında konuşan Topbaş, tekerlekli sandalye kullanan bütün engellilerin rahat rahat ulaşım araçlarına binmelerini istediğini kaydetti.

Topbaş, minibüsçü esnafının da arabalarını yenilerken bu hususa dikkat etmesini istedi.

Artık bu tarzda araçların olduğunu belirten Topbaş, "Dolmuşların da tekerlekli sandalyeyi alabilen tarzda olması üzerine arkadaşlarıma talimat verdim. Taksiler de böyle olacak. Bu yönde bir çalışmamız var. New York'ta veya Londra'da özürlüler tekerlekli sandalyeyle taksiye binebiliyorlar. Niye benim şehrimde binemesin ki? Burada da rahatlıkla bir taksiyi çevirsin, binsin ve istediği yere gidebilsin. Bu niçin olmasın?" diye konuştu.

CHP'YE CAMİ ELEŞTİRİSİ

Kadir Topbaş, Cumhuriyet Halk Partisi'ni cami tartışması üzerinden eleştirerek, "Camiye karşı olmadıklarını söylüyorlar. Ama yanında da değilsiniz. Karşı olduğunuzu karşı oy kullanarak gösteriyorsunuz" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.