Tek Gıda Çaykur İşçilerini Sigortaladı

Tek Gıda Çaykur İşçilerini Sigortaladı

Tek Gıda İş Sendikası'nın sendikacılık tarihinde bir ilke imza attığı ve bütün üyelerine ferdi kaza ve ölüm sigortası yaptırdığı bildirildi.

Tek Gıda İş Sendikası'nın bütün üyelerini, iş kazası, ev kazası, trafik kazası Ferdi kaza, Deprem, kaza sonucu ölümlere karşı sigorta yaptığı bildirildi.

Sendika tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini açıklayan Tek Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Ziya Aksoy, Tek Gıda-İş olarak yıllardır üzerinde çalıştıkları projeyi hayata geçirmiş olmanın büyük sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: Bizler birileri gibi emek düşmanlığı yapan bir sendika değiliz. Onurlu mücadele tarihi olan bir sendikanın üyeleriyiz. Yıllardır sendikacılığın, sendikal mücadele ve hizmet anlayışının geleneksel kalıplarını değiştirmek gerektiğini savunuyoruz. Tek Gıda İş Sendikası olarak altmış yıldır işçi sınıfının sendikal ve demokratik hak ve özgürlükler için mücadele etme sorumluluğumuzu en iyi bir şekilde yerine getirdik. Bu bizim temel görevimiz. Bunu hiçbir zaman unutmadık. En kararlısını ve en yüreklisini yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken üyemize hizmet etmek; üyemize sendikalı olmanın, örgütlü olmanın, her şeyden önemlisi Tek Gıda’lı olmanın farkını yaşatmak ve göstermek de bizim için vazgeçilmez bir görev. Vazgeçilmez bir sorumluluktur. Tek Gıda olarak dikkatle ve titizlikle bu hedefe kilitlendik. İstedik ki; üyelerimiz herhangi bir kaza sonucu, Allah göstermesin, vefat ederse, “geride kalanlarım ne olur” diye düşünmesin. İstedik ki; kaza sonucu sakat kalırsa ne yaparım diye dertlenmesin. İstedik ki; bir deprem ülkesinde yaşamanın korkusunu çekmesin, deprem sonucu yine Allah göstermesin bir şey olursa diye endişelenmesin. Araştırdık, inceledik ve sonunda karar verip yola çıktık. Anlaşmamızı yaptık, hayata geçirdik. Evet, gurur duyuyoruz, sevinçle ilan ediyoruz! Tek Gıda-İş’in tüm üyeleri ve personeli artık ferdi kaza (iş kazası, ev kazası, trafik kazası vb. gibi) sigortası teminatı altında. Bu teminattan yararlanmak için Tek Gıda-İş’e üye olmak yeterli. Binbir oyun ve tezgâh sonucu henüz toplu sözleşmelerini imzalayamadığımız, yetkisini alamadığımız işyerlerinde çalışan üyelerimiz Sakın “biz aidat ödemiyoruz, teminat dışında kaldık” diye endişelenmeyin. Sizler de sigortalısınız. Çünkü sizler bizim üyemizsiniz. Bizim için önemli olan yeterli olan bir tek şey var Tek Gıda İş’e üye olmak yeter.

Sigortayla teminat alına alınan haklar

Tek gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz bölge başkanı Ziya Aksoy 2 Şubat 2012’den itibaren tüm üyelerinin sigorta ile teminat altına alınan haklarını ise şu şekilde açıkladı;

Kaza sonucu vefat: 25.000 TL.

Kaza sonucu sürekli sakatlık: 25.000 TL.

Kazaya bağlı tedavi masrafları(devlet ve özel hastanelerde acil, ilk yardım için harcanan): 2.500 TL. Bu teminatlar deprem felaketinde de geçerli.

Günün tamamında yani 24 saat boyunca herhangi bir şekilde geçirilen kaza veya deprem fark etmiyor. Yani kaza mesai dışında olursa ne olur diye düşünmek yok!..

Başkan Aksoy  Çaykur’da çalışan işçilere çağrıda bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: Çaykur’lu üyelerimiz bütün baskı ve tehditlere rağmen onurlu bir mücadele vererek sendikanıza sahip çıktınız. Tek Gıda-İş Sendikası üyesi olmaktan vazgeçmediniz. Şimdi emekten yana olan sendika farkını görüyorsunuz. Şimdi Tek Gıda’lı olmanın ayrıcalığını bir kez daha görüyor ve yaşıyorsunuz.

Çaykur ve Tek Gıda birbirini tamamlıyor. Birbirini bütünlüyor. Tek Gıda tüm ayak oyunlarını, yalan-dolan tezgâhlarını ters yüz ediyor, duruşuyla, mücadelesiyle, yaptıklarıyla üyelerine verdiği hizmetle cevap veriyor. Evet, Tek Gıda-İş farkı bu! Dost da görsün, düşman da görsün! Sigorta sistemimizin tüm üyelerinize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.