Teröristler ava giderken avlandı!

Teröristler ava giderken avlandı!

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kırıkhan ilçesindeki terör örgütü operasyonuna ilişkin ''İki ayrı koldan saldıran terör örgütü hiç beklemedikleri cevapla karşılaşmışlardır" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz , Kırıkhan ilçesindeki terör örgütü operasyonuna ilişkin ''İki ayrı koldan saldıran terör örgütü hiç beklemedikleri cevapla karşılaşmışlardır. Bizim sahip olduğumuz teknik donanımları, birikimleri bilmedikleri için karakoldakileri gafil avlamayı hesaplarken hiç ummadıkları tedbirle ve mukavemetle karşılaştılar'' dedi.

Lekesiz, beraberindeki Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile birlikte Kırıkhan Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güzelce Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti.

Daha sonra, Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güzelce Jandarma Karakolu'na baskın düzenleme niyetiyle gelen ve iki koldan saldıran bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret eden Lekesiz, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, geri püskürtülen teröristlerle ilgili bölgede operasyonların sürdüğünü söyledi.

Çıkan çatışmada yaralanan askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade eden Lekesiz, şunları söyledi:

''Güzelce Jandarma Karakolumuza iki ayrı koldan saldıran terör örgütü hiç beklemedikleri cevapla karşılaşmışlardır. Bizim sahip olduğumuz teknik donanımları, birikimleri bilmedikleri için karakoldakileri gafil avlamayı hesaplarken hiç ummadıkları tedbirle ve mukavemetle karşılaştılar. Bu mukavemet sonucu üzerlerindeki tesisatları ve el bombalarını bırakarak kaçtılar. Çıkan çatışma esnasında 1 astsubayımız ve 3 askerimiz yaralanmıştır. Hiçbirinin hayatı tehlikesi yoktur. Astsubayımızın sol ayağında biraz problem var ve bugün Gülhane Askeri Tıp Akademisine sevk edilecek.''

Olayın başladığından bu zamana kadar mücadelenin koordine içerisinde yürütüldüğünü vurgulayan Lekesiz, bu konuda görev yapan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Olay olduğu andan itibaren nöbette olan veya olmayan Kırıkhan Devlet Hastanesi'nin çalışanlarının ihtiyaç olabilir düşüncesiyle göreve geldiklerini belirten Lekesiz, ''Tüm hastane çalışanlarının, (kan lazım olabilir, müdahale gerekebilir, yardıma ihtiyaç duyulabilir) diye göreve gelmesi takdire şayandır. Konuya duyarlı davranan Kırıkhanlılara da teşekkür ediyorum'' dedi.

- ''Vatandaşlarımız sakin olsun'' -

Herhangi bir yere, bu tür bir saldırı olduğunda vatandaşların serinkanlı davranmasını ve sakin olmasını isteyen Lekesiz, şöyle devam etti:

''Vatandaşlarımız, (teröristin cenazesi hastaneye gelmiş, karakoldaymış, şuradaymış, buradaymış) gibi değerlendirmelere itibar etmeyip, alanda, hastane önünde, karakolda, hükümet konağı önünde birikip güvenlik kuvvetlerini lütfen meşgul etmesinler. Duyarlılıklarını, konuya olan hassasiyetlerini biliyoruz. Bunun için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak burada çok hassas bir nokta var. Güvenlik kuvvetlerimiz olayı takiben derhal terör örgütü mensuplarının geri kalanlarını takip etmek, iz sürmek ve onların Amanoslara ulaşmadan evvel operasyon yapmak durumundalar. Ancak hastane, karakol, hükümet konağı önüne toplanan vatandaşlarımızdan dolayı kaçan teröristleri takipte kuvvet kaybı olduğunu, müdürlerin, komutanların bunları gereği gibi sevk ve idare edemediğini, şehir içerisindeki bu yığılmalardan ve gelişmelerden dolayı öbür tarafı yönetemediklerini özellikle vurgulamak istiyorum. Bu tür olaylarda vatandaşlarımızın toplanması, bir araya gelmesi, kendisinde olan infialı toplu şekilde paylaşmaya kalkması sadece örgüt mensuplarının ve örgütün işine geliyor. Bunu vatandaşlarımız bilsinler ve sakin olsunlar.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.