THY Airbus ile 117 uçak için anlaştı

THY Airbus ile 117 uçak için anlaştı

Türk Hava Yolları ile Airbus arasında 117 uçak alımı için imza töreni düzenlendi.

Dünya havacılık şirketleri krizle boğuşurken yolcu sayısından karına, filosundan istihdamına kadar birçok alanda rakiplerinin önüne geçen Türk Hava Yolları, (THY) global bir şirket olma vizyonunda son hızla ilerliyor. THY son olarak Airbus'tan 117 uçak aldı. Böylelikle THY'nin beklediği uçak sayısı 278'e yükseldi. Bu da Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak alımını işaret ediyor.

THY ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Airbus Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Fabrice Bregier katıldı.

Katılımcıların konuşmalarının ardından Topçu ve Bregier anlaşmaya imza attı.
SİPARİŞLER 38 MİLYAR DOLARI BULUYOR

117 uçak siparişiyle birlikte THY'nin teslimini beklediği uçak sayısı 278'e çıktı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kısa bir süre önce "Sipariş verdiğimiz uçakların liste değeri yaklaşık 38 milyar doları buluyor. Bunun üzerinden bir indirim aldık." demişti.
ANLAŞMA HAKKINDA BİLGİLER

Atılan imzalar sonucunda, Avrupa yapımı Airbus'tan 25 A321, 4 A320 NEO, 53 A321 NEO ve 35 A321 NEO opsiyonunu içeren 117 uçak 2020 yılına kadar filoya dahil edilecek.

THY filosuna 2015 yılından itibaren katılmaya başlayacak 117 uçak ve kira süresi sonunda çıkacak uçaklarla, THY filosunda kargo uçakları dahil 2020 yılı sonunda toplam uçak sayısı 375'i bulacak.

Halen yaklaşık ortalaması 6,6 olan filo yaşı ise, yeni uçakların filoya katılımıyla 5'e düşecek.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.