Tokat Adliyesi'nde Bayramlaşma

Tokat Adliyesi'nde Bayramlaşma

Ramazan Bayramı’nın ardından Tokat Adliyesi’ndeki ilk iş gününde Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, yemekhanede düzenlenen törenle hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile personelin bayramını kutladı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından dün tüm resmî dairelerde iş başı yapıldı. İlk iş günü olması dolayısıyla Tokat Adliyesi yemekhanesinde hâkim, Cumhuriyet savcıları ve personel ile biraraya gelen Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hem de Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Düzenlenen bayram töreninde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, şunları dile getirdi: “Bayramlaşma nedeniyle buradayız. Bu bayramın önemli bir özelliği de var. Hem dini bayramımız Ramazan Bayramı hem de millî bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı aynı güne denk geldi. Milletleri millet yapan, birbirleri ile kaynaşmasını sağlayan bazı unsurlar vardır. Bunlardan bir tanesi dini bayramlarsa bir tanesi de milli bayramlardır. Bu sene her iki bayramımızı aynı gün kutladık. 30 Ağustos’un anlamını hepimiz biliyoruz. Kurtuluş Savaşı mücadelemizin başarıya ulaştığının dünyaya duyurulduğu bir gün. Ramazan Bayramımız da barışın, kardeşliğin, hoşgörünün yaşandığı, kırgınlıkların sona erdirildiği, barışın hatırlandığı özel, müstesna bir gün. İnsan sosyal bir varlık, toplum içerisinde yaşıyor. Gerek işimizin verdiği stres, gerekse yine işimizin verdiği bazı aksilikler, yanlış anlaşılmalar nedeniyle aynı kurum içerisinde çalışan hâkiminden Cumhuriyet savcısına, kâtibinden müdürüne kadar kırgınlıklar, küskünlükler, dargınlıklar olabilir. Ama bakın aynı çatının altındayız. Bunları aşma adına da müstesna bir gün. Böyle arkadaşlarımız varsa bu günler onun için de çok önemli. Bu nedenle tekrar hepinizin bayramını kutluyorum.”



Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN, konuşmasının sonunda Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur AKBULUT’un izinde olmasından dolayı programa katılamadığını da iletti. Müteakiben İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet KARAKUŞ da kısa bir konuşma yaparak programa katılanların bayramını kutladı.



Yemekhanede düzenlenen program çerçevesinde katılanlara ikramlarda bulunulurken Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN başta olmak üzere hâkim ve Cumhuriyet savcıları, personelle bayramlaşarak ayaküstü sohbet ettiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.