Trabzon Belediyesi'nden Trafiği Rahatlatacak Düzenleme

Trabzon Belediyesi'nden Trafiği Rahatlatacak Düzenleme

Trabzon Belediyesi tarafından itfaiye karşısındaki Reşadiye Kavşağı ile Ayasofya Kavşağı'nda yapılacak yeni düzenlemelerle il genelinde trafiğin rahat bir nefes alacağı belirtildi.

Trabzon'un en önemli kavşak noktalarından olan İtfaiye ile Ayasofya Kavşağı'nın büyütülmesiyle ilgili yapılan çalışmalar neticesinde projeler yapım ihalesi aşamasına getirildi. İtfaiye Kavşağı'nın üst geçit olarak hazırlanan projesi, Anıtlar Kurulu'ndan geçti. Ayasofya Kavşağı ise büyütülüp hemzemin geçit olarak yapılacak. Trabzon trafiğini büyük oranda rahatlatacak kavşak düzenleme projelerinin yapım ihalelerine yıl sonuna kadar çıkılması planlanıyor.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon trafiği için önemli olana Ayasofya Ve İtfaiye Kavşağı'nın yeniden düzenlenmesi için hazırlanan projelerin tamamlandığını belirterek, "Ayasofya Kavşağı'nı hemzemin geçit olarak büyütüp genişleteceğiz. İtfaiye Kavşağı için hazırlanan üst geçit projesi ise Anıtlar Kurulu'nun onayından geçti. Bu iki projenin yapım ihalelerinin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Kavşak yapımlarının tamamlanmasıyla
birlikte kentimiz trafiğinde önemli oranda rahatlama meydana gelecektir" şeklinde konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya ve İtfaiye Kavşağı'nda dalçık diye tabir edilen alt geçit düzenlemesi yapmak için Karayolları ve belediye ekiplerinin günlerce çalıştığını fakat yapılacak geçitlerin deniz seviyesi altında kalacak olmasının getireceği olumsuzluklar nedeniyle Ayasofya Kavşağı'nın hemzemin geçit, İtfaiye Kavşağı'nın ise üst geçit şeklinde yapılmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.