Trabzon  Yök'e yumurta gönderdi

Trabzon Yök'e yumurta gönderdi

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'ya yumurta gönderdi.

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın, "Yumurta atmayın, tweet atın" sözleri üzerine YÖK Başkanlığı'na kargoyla yumurta gönderdi.

KTÜ kampüsündeki PTT Şubesi önünde toplanan 35 öğrenci, 'Atmaya devam edeceğiz', 'Boş laf değil haklarımızı istiyoruz', 'yök kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek' sloganları attı.

 30 yumurtanın bulunduğu kutuda ayrıca, 'Eğitime daha fazla bütçe istiyoruz', 'Harçlar kaldırılsın', 'Soruşturmalar geri çekilsin', 'Sivil polis uygulamalarına son verilsin' ve 'yök kapatılsın' gibi yazılı talepler de yer aldı. Daha sonra grup halinde PTT şubesine giren öğrencilerle PTT çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Bir kadın görevli öğrencilere, "Nedir toplanmışsınız içeri, biriniz yollasın kargonuzu. Burası sonuçta bir resmi daire; okuyun önce de sonra kendinizi savunun" dedi. Öğrenciler hazırladıkları kutuyu yök Başkanlığı'na teslim edilmek üzere kargoyla gönderdi.

Grup adına konuşan Onurcan Dalkılıç, yök Başkanlığı'na getirilen Çetinsaya'nın yaptığı ilk işin yumurtalı protestoları gündeme getirmek olduğunu belirterek, "Yumurta atmayın, tweey atın, derken, bu tavır ve söylemlerle bir taşla iki kuşu vurmayı hedefliyor. Bir yandan da kendisini demokrat, bizleri ise marjinal gibi göstermeye çalışıyor.

Taleplerimiz gerçekleşmedi. Madem taleplerimiz yerine getirilmiyor bizler de yök Başkanı'nı burada yumurtalarla karşılayacağız. Yumurta atmanın özgürlüğü savunmak olduğunu iddia ediyoruz" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.