Trabzon'da su kesintisi

Trabzon'da su kesintisi

Trabzon-Gümüşhane karayolunda yapılmakta olan duble yol çalışmaları sırasında yolun merkez Kutlugün köyü mevkiinde Trabzon Belediyesi’nin ana isale hattı üzerinden geçecek olmasından ötürü ana isale hattının iptal edilecek olması nedeniyle Trabzon’a 3 ila 5 gün arasında su verilemeyecek.

Bu gece saat 24.00’da başlayacak çalışmalarda öncelikli olarak su tahliyesi yapılacak. Su tahliyesinin 6 saatte tamamlanmasından sonra kaynak işlemleri başlayacak. 48 saat (2 gün) sürecek bu işlemin ardından şebekelere su verilmeye başlanacak.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a halkının bu süre zarfında göstereceği sabırdan dolayı şimdiden teşekkür ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon-Maçka duble yolunun yapımı münasebetiyle karayollarının projesi bu deplase hattımızı 945 metresiyle yeni yerine yerleştirme çalışmasıdır. Bu süre zarfında çapı 160 milimetre olan yani bir insan boyuna yakın olan borularımızın tümü 945 metre boyunca yeni yerlerine yerleştirilerek kaynaklar ile birlikte bağlanmış olacak. Bu süre zarfında Karayollarımızın ekipleri bu gece 24.00’dan itibaren çalışmalarına hız vererek devam edeceklerdir. Hazırlıkların tümü tamamlanmıştır. Su kesintisi de bu gece başlayacaktır. Ancak borularda kalan suyun verilmesi devam edeceği için sabah saat 04.00-05.00’dan itibaren su kesintis hissedilmeye başlanacak” dedi.
Çalışmalar boyunca şehirde özellikle hastanelere, diyaliz merkezlerine, askeri kurumlara, eğitim kurumlarına, yurtlara su tankerleri ile su verileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu “Tüm vatandaşlarımıza, hemşerilerimize bu süre içindeki hazırlıklarını yapmalarını, yedek su kaplarına doldurmalarına istirham ederken, acil durumlarda 321 20 01 nolu telefonumuzu aramalarını iletmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar kısa sürede tamamlayacağımız bu çalışmanın sonrasında malum Trabzon’umuz biraz engebeli mahalleleri de bulunan güzel bir kent olduğu için tekrar suyun verilmesinde, depoların verilmesinde ve şehre pompalanmasında da bir zaman gerekeceğinden dolayı bu konunun mümkün olduğu kadar 48 saat, 50 saat, 72 saatin geçmemesine gayret edeceğiz. Ama bu engebede suyun yukarıdaki mahallelere gelmesi açısından biraz bekleme süresi de artmış olacaktır. Azami hudutları biz ifade etmeye gayret ettik. Belediyemizin anonslarıyla, ilanlarımızla duyurduk ama bu sabırlı sürenin sonunda çok güzel bir yol ulaşımı da temin edilmiş deplase hattımızda yerini almış olacaktır” şeklinde konuştu.
Öte yandan vatandaşlar su depolamak için plastik bidon satıcılarına akın etti. Plastik bidon satan satıcılar 3 günlük su kesintisi karşısında stoklarında bulunan su bidonlarının tükettiklerini belirttiler.
Trabzon’da çalışmaların bitmesinin ardından 12 saat sonra su verilecek yerler:
“Değirmendere, Çömlekçi, İskenderpaşa, Kemerkaya, Pazarkapı, Çarşı, Hızırbey, Cumhuriyet, Ortahisar, Gülbaharhatun, Kurtuluş, Yalı, Yenimahalle, İnönü, 2 Nolu Beşirli, Fatih, Gazipaşa, Sanayi, Toklu ve Zafer Mahallesi”
Kaynak çalışması bittikten 48 saat sonra su verilecek yerler:
“Aydınlıkevler, Yeşiltepe, 1, 2 ve 3 Nolu Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Kalkınma, 1 ve 2 nolu Bostancı, Üniversite, Konaklar, Kanuni, Esentepe, Kaymaklı mahallesi”
Kaynak çalışması bittikten 72 saat sonra su verilecek yerler:
“Soğuksu, 1 Nolu Beşirli üst kısımları, Karşıyaka üst kısımları, Uğurlu ve Bengisu Mahalleleri”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.