Trabzon'da Teröre tepki yürüyüşü

Trabzon'da Teröre tepki yürüyüşü

Hakkari’de yaşanan ve 24 askerin şehit olması, 18’nin de yaralanması ile sonuçlanan terör saldırıları sonrasında Trabzon’da sosyal paylaşım sitelerinde organize olan yaklaşık 100 kişilik bir grup, bugün öğle saatlerinde Uzunsokak caddesinden başlayarak sloganlar eşliğinde Atatürk Alanı’na doğru protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Terör saldırılarını protesto etmek için Uzunsokak caddesinde öğle saatlerinde toplanmaya başlayan Affan Kitapçıoğlu Anadolu ve Erdoğdu Lisesi öğrencilerine, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nden gelen kız öğrenciler katılarak Atatürk Alanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş boyunca slogan atan öğrenciler, daha sonra Meydan Parkı içindeki Atatürk Alanı’nda basın açıklaması düzenlediler. Meydan Parkı içinde toplanan kalabalığa çevredeki vatandaşlar da destek verirken, attıkları sloganlarla terörü lanetlediler.


Balık restoranı işletmecisi Ruhi Küçük grup adına yaptığı konuşmada “Yüreğimiz yanıyor, burada şehitlerimiz için toplandık. Trabzon halkı olarak tepkisiz kalmadığımızı göstermek istedik. Tamamen duyarlılık göstergesi olan bu protestomuz da bu haince saldırıyı lanetlediğimizi belirtmek isteriz. Buraya siyaset yapmaya birilerine laf atmaya gelmedik. Bu büyük acıyı her Türk vatandaşı gibi içimizde hissettiğimizi göstermek adına toplandık" dedi. Grup toplu halde İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.
Ardından Trabzon Ülkü Ocakları’na mensup bir grup genç de Meydan Parkı içinde pankart açarak protesto gösterisi düzenledi. Toplanan kalabalık adına konuşan Hüseyin Kıran isimli kişi ise “Hepimizin başı sağolsun. Çok üzgünüz, dün ve bugün verdiğimiz şehitler içimizi acıttı. Artık sabrımız taştı. Sözün bittiği yer deniliyor. Bu sözün bittiği yer neresiyse orayı bulalım, artık çözüm üretelim” diyerek tepkisini dile getirdi.
Öte yandan Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Karaca ve şehit aileleri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek Hakkari’de yaşanan terör saldırılarını protesto ettiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.