Trafik kurallarını sürücüler belirliyor

Trafik kurallarını sürücüler belirliyor

Tabela ve kuralların önemli olmadığı trafik akışı rize’de

Trafik kurallarının sürücülerin anlık duygu ve düşüncelerine göre belirlendiği yerlerden bir tanesi de Rize. Rize’de gün boyu farklı alanlarda yapacağınız gözlemler esnasında trafik kurallarının sürücülerin keyfi durumuna göre belirlendiğini görmek mümkün. Örneğin işlek cadde üzerinde durup arkadaşıyla konuşan sürücüleri görmek mümkün. Ya da birkaç metre yük taşımamak için işlek bir sokakta trafiği durduran eşya kamyonları da görebiliriz. Son aylarda denetimlerini sıklaştıran Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri sorunun çözümünde ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sürücüler kuralları, yetkilileri hiçe saydıkları gibi çocukları da maalesef pek önemsemiyorlar. Rize’de bulunan bir çok okulun önünde görebileceğiniz trafik karmaşası görüntülerini bu sabah merkez anaokulu ve Doğuş Çay İlköğretim okulu önünde kaydettik.

Kocaman iki büyük levhaya rağmen sürücüler umursamaz bir şekilde dönüşler yapıyor. Söz konusu bölgede her iki yönde giderken de sağa dönüş yasak fakat bu yasaklar sadece tabelalarda kalıyor.

Yüzlerce öğrencinin kullandığı ara yol her iki okul’un giriş kapısına çıkıyor. Yol üzerinde, kamyon, dozer, minibüs, hatta zaman zaman tır görmek mümkün. İlginçtir zaman zaman uygulama yapan polis ekiplerine rağmen girilmez tabelasını umursamayanlara rastlamak mümkün.

Çocukların büyük tehlike içersinde okula gitmeye çalıştıkları yola ters yönden giren sürücüler yaptıkları hatayı umursamadıklarını hız yaparak ispatlıyorlar. Bizler bu sabah objektiflere takılan görüntüleri sizlere yansıtmaya çalıştık fakat şu bir gerçek ki Rize’de benzer görüntüleri bir çok okul önünde görmek mümkün.

Sürücüleri uygulama yapan trafik ekiplerine yardımcı olmaya davet etmek başka bir önemli nokta. Zira kural tanımaz bazı sürücülerin ekiplerin işini zorlaştırdıkları bir gerçek.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.