TRT ekibi iki gün sonra bulundu

TRT ekibi iki gün sonra bulundu

ARTVİN’e belgesel çekimi için giden ve sis nedeniyle yollarını kaybedince bir kulübeye sığınmak zorunda kalan 2 kişilik TRT ekibi ve 3 köylü rehber, 2 gün sınra bugün saat 14.30 sıralarında arama ekipleri tarafından bulundu.

TRT için ’Çobanın Günlüğü’ adlı bir belgesel hazırlayan Seda Kaynar ve Göksel Gül, geçen cumartesi günü Artvin merkeze bağlı Sarıbudak Köyü’ne geldi. Köyde çekimler yapan ekip, pazar günü Sarıbudak Köyü’nün yaylasına gitmek için yanlarına köylülerden Özgür Öztürk, Gökhan Akan ile Fuat Gül’ü de rehber olarak alıp yola çıktı.

Dün akşama kadar ekipten ve yakınlarından haber alamayan köylüler, jandarmaya haber verdi. Jandarma ve İl Afet- Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde arama ekibi kurarak TRT’ciler ve köylüleri aramaya çıktı. Arama ekipleri, kaybolan 5 kişiyi bugün saat 14.30’da Taşlıca Köyü yakınlarında Orman İşletme Şefliği’ne ait bir kulübede buldu. TRT ekibi ve köylülerin pazar sabahı çekim için Dudube Yaylası’na çıktıkları, çekim bittikten sonra yaylada kaldıkları belirtildi. Daha sonra Taşlıca Köyü yaylası üzerinden inmeye çalışan 5 kişilik ekibin, havanın sisli olması nedeniyle yolunu kaybettiği kaydedildi. Kamera ışıklarıyla önlerini görmeye çalışarak gece 01.00’e kadar yürüyen 5 kişinin, Taşlıca Köyü sınırlarındaki Orman İşletmesi’ne ait kulübeye sığındığı ve ekipler kendilerini bulana kadar burada kaldığı anlaşıldı.

Yetkililer, TRT ekibi ve köylülerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.