Türkiye’nin Deprem Gerçeği

Türkiye’nin Deprem Gerçeği

Her hafta Salı günü Çay Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan ve Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Koçak’ın hazırlayıp sunumunu gerçekleştirdiği Bakış Açısı programı bu hafta Kızılay Genel başkanı Ahmet Lütfü Akar ve İstanbul Yıldız Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr.Yusuf Ayaz’ı ağırladı.

GÜLHAN ATABEK ÇAY TV HABER

Programda Türkiye’nin Deprem gerçeği tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Üzerinden tam 1 ay geçen Van depreminden yola çıkılarak var olan eksiklikler,yaşanan kayıplarla oluşan hasarın nedenleri,yapılması gerekenler ele alındı.  İstanbul Yıldız Üniversitesi Rektör Yardımcısı İnşaat Mühendisliği Yapı Bilim Dalı Öğretim görevlisi Prof.Dr.Yusuf Ayaz,binaların mutlaka deprem şartnamelerine uygun olması gerektiğine işaret etti.
Sıkça dile getirildiği halde göz ardı edilen yani deprem ülkesi olduğumuz gerçeği ve bu gerçeğe uygun şekilde yaşamamız gerektiğini bir kez daha dillendiren Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ise bu konuda toplumsal bilincin artırılmasının zorunlu olduğunu ve herkese görev düştüğünü söyledi.Kentsel  dönüşüm projesi hakkında da Akar,Türkiye’nin tüm kaynaklarını söz konusu alana seferber etmesi gerektiğini belirtti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.