Uludağ'da Yükseklik Korkusu Yüzünden Mahsur Kalan Amatör Dağcı, AFAD Ekiplerince Kurtarıldı

Uludağ'da Yükseklik Korkusu Yüzünden Mahsur Kalan Amatör Dağcı, AFAD Ekiplerince Kurtarıldı

Bursa'da arkadaşı amatör dağcı Yaşar Acet (37) ile Uludağ'a tırmanan Ozan Çetin (28), yükseklik korkusu sebebiyle geri inemeyince mahsur kaldı. Çetin, AFAD ekiplerince kurtarılırken, yaşadığı olayın dağcılık yapmasına engel olmayacağını söyledi.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi'nde meydana geldi. Amatör dağcılık yapan Yaşar Acet, arkadaşı Ozan Çetin ile birlikte Uludağ'a tırmanmak istedi. Sabah erken saatlerde yola çıkan 2 arkadaş biraz ilerledikten sonra, Ozan Çetin yükseklik korkusu nedeniyle daha yükseğe çıkmayacağını söyledi. Acet, arkadaşı Ozan Çetin'e inmesini söyledi. Çetin'in aşağıya da inemeyeceğini söylemesi üzerine Yaşar Acet, durumu polise haber verdi.

Telefonla Yaşar Acet'le görüşen ekipler, konum bilgilerine ulaştıktan sonra AFAD ekipleri ile birlikte olay yerine gitti. Yardım almak için arkadaşı Ozan Çetin'i yukarıda bırakıp aşağıya inen Yaşar Acet'e ulaşan ekipler, Acet'le birlikte mahsur kalan Ozan Çetin'in yanına çıktı. Mahsur kaldığı için panik yapan Ozan Çetin, AFAD ve polis ekiplerinin yardımıyla aşağıya indirildi.
 
DAĞCILIĞA DEVAM EDECEĞİM
Kurtarıldıktan sonra yaşadıklarını anlatan Çetin, dağcılık yapmaya devam edeceğine değinerek, Arkadaşımla beraber trekinge çıkmıştık. Başım döndü, devam edemeyeceğimi anlayınca yardım istedim. AFAD ekibi geldi kurtardı. İlk başta bir korkum oldu, başım döndü ve gözüm karardı. Çıktık ama aşağı inemedik. Öyle olunca yardım istedim. Dağcılık yapmaya devam edeceğim ama artık daha güvenli yollardan çıkacağım dedi.
 
Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Yaşar Acet ve Ozan Çetin, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.