Uzungöl'e Teleferik Projesi

Uzungöl'e Teleferik Projesi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesinde sona gelindiği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Uzungöl Belde Belediye Başkan Vekili Muhammet Karagöz, teleferik projesinin temellerini 5 ay içerisinde atacaklarını söyledi. Kış aylarında düşen turist sayısını bu proje ile arttıracaklarını belirten Karagöz, “Yaz aylarında turist akınına uğrayan Karadeniz’in gözde mekanı Uzungöl’de kış turizmini harekete geçirmek için teleferik projesini hayata geçireceğiz. Beldemiz kış turizmi açısında elverişli hem kar yapısı ve hem de pist uzunluğu olarak uygun koşullara sahip. Teleferik projesi Uzungöl’e farklı bir gösteriş katacak. Kış turizminde turist sayısında önemli bir artış bekliyoruz” dedi.
Teleferik projesinin Uzungöl ve Garester Yaylası arasında yapılacağını söyleyen Karagöz, “Teleferik projemize 5 ay içerisinde başlayacağız. Bütün izinlerimiz alınmış. Başka hiçbir problemimiz kalmadı. Projenin toplam maliyeti 12 Milyon Euro. Teleferiğimiz tek kabinden oluşacak ve 50 kişilik olacak. Bu projeyi ise bir Türk firması yapacak” şeklinde konuştu.
Turistlerin teleferik sayesinde Uzungöl'ü farklı bir açıdan da görebileceklerini kaydeden Karagöz, “Uzungöl’e gelen turistlerin teleferik ile bu güzelliği havadan görme fırsatını yakalacaklar. Beldemize gelen turistler eminim bir daha gelmek isteyecekler” diye konuştu.
Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan 2 bin 350 metre uzunluğundaki teleferik sisteminin yapımı aşamasında tek bir ağaç bile kesilmeyeceği ve saatte 700 kişi taşıma kapasiteli teleferiğin yapımı için yurt dışında bulunan Çaykaralı bir iş adamı tarafından 12 milyon Euro’luk kaynak hazırladığı öğrenildi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.