Vali Çakır RTB'yi Ziyaret Etti

Vali Çakır RTB'yi Ziyaret Etti

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş ve Meclis Üyelerini ziyaret etti

Vali Çakır, ziyaretin ilk bölümünde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Borsa Binasını gezerek servisler hakkında bilgi aldı ve daha sonra Rize Ticaret Borsasının aylık olağan “Meclis Toplantısı”na katıldı.

Meclis Başkanı Resul Okumuş’un açılış konuşmasının ardından, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı konuşmada Ticaret Borsasının faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Çakır, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan’ın ardından, Ticaret Borsası Meclisine hitaben yaptığı konuşmada; “Geleneksel bir nezaket ziyaretini yerine getirme adına buradayım. Bu vesile ile borsamızın faaliyetleri hakkında bilgi alma ve kıymetli meclisimizi ziyaret etme fırsatını elde etmiş oldum. Borsamızın içinde barındırmış olduğu diğer kurum ve kuruluşlarla (Koskeb, Laboratuar, Proje Ofisi, Kadın Girişimciler Bürosu v.b) bir çatı kuruluşu haline dönüştüğünüzü gördüm. Ayrıca tarafıma yapılan bilgilendirmeler esnasında yapmış olduğunuz çalışmalarda kolektif hareket edebilen bir müessese izlenimi edindim. Buda Ülkemizin beklentilerini cevap verebilecek bir meslek kuruluşunun en önemli özelliklerindendir. İnanıyorum ki İlimizin sahip olmuş olduğu çok önemli insan temsil gücü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında en önemli konuma dönüşmüştür. Buna ek olarak Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı ve siyasilerimizin dünden bu güne mevcudiyetleri, üniversite ve kalkınma ajansı gibi kurumların mevcudiyeti İlimizin kalkınmasında temel dinamikleri olacaktır. Sizlerde bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Bizde görev yaptığımız süre içinde Rize için çalışan herkesle beraber olacağımız gibi sizlerle de beraber olacağız” dedi.


Gelişen yeni dünya düzeninde, üretimden uzaklaşıp, tüketim odaklı yaşamaya alışan genç neslin varlığının altını çizen Vali Çakır, “Toplumsal bir değişime ihtiyacımız var, toplumumuzu tekrar çalışmaya, terlemeye ve üretmeye yönlendirmeli ve bu yönde projeler hazırlamalı. Eminim ki sizlerin bu amaçla hazırlanan projelerin yanı sıra,  Ovit Tüneli gibi yeni ulaşım aksları paralelinde ve yeni üretim teknikleri ile kentimizi kalkındırma anlamında da projeleriniz vardır.  İnovasyon sadece üretim özelinde bir olgu değildir. Sizlerin her anlamdaki kentsel kalkınma adına yaptığınız hamleler ve yönetim tarzınız da bir inovasyondur. Ben inanıyorum ki bu tarzınızla ve yeni üretim değerleri ile yeni kaşifler yetiştirecek ve bu kaşifler sayesinde yeni keşifler yapacaksınız” dedi.

Vali Çakır, konuşmasının son bölümünde, Rize’nin kalkınması adına, daha önce Rize’de görev yapan meslek büyükleri ile dayanışma içinde hareket eden Rize Ticaret Borsası Meclis Üyelerine ve Rize’ye emeği geçen tüm meslek büyüklerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.