Vali Çakır, Zilkale'ye Ziyarette Bulundu!

Vali Çakır, Zilkale'ye Ziyarette Bulundu!

Çamlıhemşin'de bulunan Zil kale'deki ışıklanrıma projesi tamamlandı.

Çamlıhemşin'de bulunan Zil kale ışıklandırma projesi tamamlandı. Yapılan çalışmaları yerinde görmek için Ziyarette bulunan Rize valisi Nurullah Çakır ışıklandırma projesini yerinde inceledi.
Yapılan ziyarete Rize valisi Nurullah Çakır ,Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi rektörü Arif Yılmaz, ilgenel meclis başkanı Hakan Gültekin,Ak Parti ilgenel meclis üyeleri Osman Haşimoğlu ve Yüksel Karaman, AkParti Çamlıhemşin ilçe başkan vekili Cemil Kus , Çamıhemşin Milli eğitim müdürü Engin Albardak, Özel idare müdürü Mustafa Uzun, Köylere hizmet götürme birliği müdürü Ertan Kantarcı ve daire amirleri katıldı.

Yapılan restorasyon ve ışıklandırma çalışması ile kalenin yeni bir yüze kavuştuğunu ifade eden Rize valisi Nurullah Çakır "Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Zil Kale, Pazar Kalesi ve Kale-i Bala ile önemli haberleşme ve konaklama mekanlarından birisi idi. Restorasyon çalışmaları kapsamında kalenin önce iç kısmında çalışma yapıldı, daha sonra korkuluklar takılarak restorasyon çalışmaları tamamlandı. Işıklandırma projeside hayata geçirilerek Zil Kaleye yeni bir yüz kazandırıldı.Işıklandırma ve Restorasyon çalışması ile tarihi kaleyi yıkılıp yok olmaktan kurtardık ve gelecek nesillere aktardık.Bu çalışmalarda yoğun emek sarfeden Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu ve ekibine teşekkür ediyorum."dedi.
Bulunduğu vadide dereden 750 metre yükseklikte kayanın üzerine kurulu, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan Zil Kale'nin 7 kat ve 8 burçtan oluştuğunu belirten Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, "Kültür varlıklarını korumak için çaba gösteriyoruz. Bu tür tarihi eserleri korumak ,onarmak ve yapısına uygun olarak dahada güzelleştirmek bizim için önemli. Bu nedenle biz de 600 yıllık tarihi olan ve Rize'nin en önemli tarihi yapılarından birisi olan bu eserimize önem veriyoruz.Işıklandırma projemizi hayata geçirerek Zil Kale'ye yeni bir görüntü kazandırdık. Bu çalışmalarımıza desteklerini esirgemeyen Bakanlarımız Hayati Yazıcı, İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay'a ve Çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.











Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.