Vali, Hollanda gezisinin detaylarını anlattı

Vali, Hollanda gezisinin detaylarını anlattı

Rize Valisi Hacımüftüoğlu, başkanlığında Hollanda'ya düzenlenen gezinin detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığındaki heyet, Hollanda'da incelemelerde bulundu.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, AB üyeliğinin yerelde etkilerini gözlemlemek amacıyla 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında AB Bakanlığı, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği ve Hollanda Rize Kültür Vakfı işbirliği ile yapılan çalışma ziyaretine; Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığında Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Pazar kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder'in katıldığı belirtildi.



Doğu Karadeniz Bölgesi ve Rize'ye benzerlik gösteren Holanda'nın Brabant eyaletinin 5 büyük şehrinden biri olan Tilburg şehri belediyesini ziyaretin ardından Tilburg Tabiat ve Doğa Müzesinin gezildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Rotterdam Başkonsolosu Togal Oral'ı ziyaret eden heyete Tilburg Üniversitesinde Doçent Kutlay Yağmur tarafından eğitim amaçlı sunum verildi. Heyetimiz, Hollanda'da büyük bir değişim yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkedeki uyumu nasıl ve ne şekilde gerçekleştirdiklerini gözleme imkanı buldular. Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan'a yapılan ziyarette Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler hakkında bilgi alan heyete, Hollanda'daki turizm pazarın da Türkiye'nin yeri konusunda Türkiye'nin turizm ataşesi Ahmet Temurcu tarafından sunum yapıldı. Aynı gün akşam yemeğini veren Hollanda Rize Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hollanda Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Veysel Hut, heyet üyeleri arasında ekonomi, turizm, ticaret ve Hollanda'daki Türkler konularında yararlı bilgi alış verişinde bulunuldu. Ayrıca Hollanda'daki Türkler'in sahibi olduğu fabrikalarda incelemelerde bulunuldu."

Vali Hacımüftüoğlu, gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, Hollanda'ya defalarca gittiğini, fakat bu ziyaretin çok farklı ve olumlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Elçiliğimizde ve Rotterdam Başkonsolosluğumuzda gördüğüm çalışma ve HOTİAD üyelerinin başarısı karşısında etkilenmemek mümkün değil. Bu ziyaret ile Hollandalı Türklerle Rize arasında gönül köprüsü kurulduğuna inanıyorum. Hollanda'nın tarihi ve turistik yerlerini gezip görmekten ziyade, buradaki insanlarımızı tanımak, başarılarına bizzat tanık olmak benim ve heyetim için daha önemli idi. 3 gün boyunca kendimize sadece 1,5 saat ayırdık. İş adamlarımızı, özellikle turizm alanında Rize'ye yatırım yapmaya davet ettim. Rize yılın 12 ayı turizm potansiyeli olan bir il. Yapılacak yatırım doğanın dengesini bozmayacak bir turizm olmalı. Yılda 5-10 milyon turist yerine, çevre ve doğayı korumak için az sayıda, ama kaliteli turist bekliyoruz. Hollanda'daki Torunoğulları Grubunun Türkiye'de 2 bin 500 yatak kapasiteli turizm işletmeleri var. Rize'de de 200 yataklı bir işletme inşa etmeleri için davet ettim."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.