Van'da gümrük kaçağı sigara ve çay ele geçirildi

Van'da gümrük kaçağı sigara ve çay ele geçirildi

Van'da gümrük kaçağı sigara ve çay ele geçirildi

Van’da jandarma ekiplerinin merkez ile 5 ayrı ilçede yaptığı çalışmalar neticesinde 256 bin 200 paket kaçak sigara ile bin 480 kilo kaçak çay ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinde yapılan çalışmalar neticesinde, merkez başta olmak üzere Başkale, Erciş, Çaldıran, Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde bazı ev ve araçlarda arama yapıldı. Yapılan aramalarda yurda yasa dışı yollardan sokulduğu tespit edilen 256 bin 200 paket kaçak sigara ile bin 480 kilo kaçak çay ele geçirildi. Van, Başkale, Erciş, Çaldıran, Gevaş ve Gürpınar Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile çay ve sigaralar ile olayda kullanılan araçlara el konulurken, olayla ilgili 10 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat alışmaları neticesinde Van üzerinden batı illerine kaçak sigara sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda ekipler, Süphan Mahallesi’nde bir evde arama yaptı. Yapılan aramada yurda yasa dışı yollardan sokulduğu tespit edilen 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat alışmaları neticesinde Batı illerine kaçak çay sevkıyatının yapılacağı bilgi doğrultusunda Van-Erciş karayolu üzerindeki Oto Sanayi Kavşağı yakınlarında plakası ve şoförü açıklanmayan bir TIR’ı durdurdu. TIR’ın dorsesinde yapılan aramada yurda yasa dışı yollardan sokulduğu tespit edilen 19 bin 500 kilo kaçak çaya ele geçirildi.
 
Her iki olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı, kaçakçılıkta kullanılan araca ve malzemelere el konulduğu bildirildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.