Vanlı öğrencilerden Ayder gezisi

Vanlı öğrencilerden Ayder gezisi

Geçtiğimiz yıl Van'da meydana gelen 7.2'lik deprem sonrası Rize'nin Fındıklı ilçesine yerleştirilen 25 Vanlı öğrenci, moral etkinliği kapsamında dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'na gezi düzenledi. .

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem sonrası okulların büyük zarar gördüğü Van’da 25 kişilik öğrenci grubunu Rize’nin Fındıklı ilçesinde bulunan Mesleki Eğitim ve Teknik Merkezi (METEM)’e bağlı pansiyona yerleştirdi. Öğrencilerin eğitimleri, dersleri, barınma, moral ve problemlerini yerinde incelemek adına Van’dan Rize’ye gelen öğretmen Sahap Varış, Vanlı öğrencilerin Rize’de mutlu olduklarını ve morallerinin de çok iyi olduğunu söyledi.
 
Depremin vurduğu Van’da birçok okulun kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Varış, “Vanlı öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinden geri kalmaması adına Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin her bölgesine, her iline öğrenci gönderildi. Bu kapsamda Rize’ye de 25 kişilik bir öğrenci grubunu yerleştirdik. Öğrencilerimizle moral gezisi kapsamında Ayder Yaylası’nı gezdik. Özel bir alabalık tesisinde yemek yedik. Öğrencilerimiz, doğal güzellikleriyle bilinen Rize’ye hayran kaldı ve burada olmaktan çok mutlular.” dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.