Yangında Türk bayrağını kurtarma çabası

Yangında Türk bayrağını kurtarma çabası

ŞANLIURFA’da, 5 katlı apartmanın 4’üncü katında çıkan yangın, paniğe neden oldu. Alevlerin yükseldiği dairenin bitişiğindeki Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanlığı’nın balkonunda asılı bulunan Türk bayrağı ise bir görevli tarafından alınıp yanmaktan kurtarıldı. Aşağıda birikenler ise bu çabayı alkışladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çabasıyla söndürüldü.

 Olay bugün saat 16.00 sıralarında Atatürk Buvarı üzerindeki 5 katlı Kuş Apartmanı’nda meydana geldi. Kimlikleri öğrenilmeyen 2 kadının kaldığı 4’üncü kattaki dairede henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evin odasında başlayan yangın, kısa sürede bütün odaları sardı. Küçük patlamalar da meydana gelirken, bu binada ve bitişiğinde binalarda oturanlar büyük korku yaşayarak kendilerini dışarı attı. Bu sırada itfaiye ve polise de haber verildi.

Olay yerine gelen çok sayıda polis, yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Bu sırada yanan dairenin bitişiğinde bulunan otelin personeli yangını söndürmek için seferber oldu. Kovalarla balkondan balkona su atan otel personelinin çabası alevlerin sıçramasını önledi.

Aparmanın diğer tarafında bulunan apartmandakiler de büyük korku yaşadı, panikle aşağı indi. Ancak, alev ve dumanların yükseldiği dairenin bitişiğindeki BBP İl Başkanlığı’nın balkonunda asılı bulunan Türk bayrağı da partide görevli bir kişi tarafından son anda yangında zarar görmeden alındı. Bayrağın yangından kurtarılmasını aşağıda toplananlar alkışladı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalede bulunduğu yangın yaklaşık 30 dakikada tamamen söndürüldü. Ardından polis ekipleri, binada inceleme yaptı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.