Yardım Parasıyla Kaçak Yaptı

Yardım Parasıyla Kaçak Yaptı

Rize'de evi çöken kişi belediyeden aldığı yardım parasıyla 3 kat yerine 5 kat yapınca yıkım kararı alındı

Rize Belediye Başkanı Bakırcı, kentte ev yapması için para yardımında bulundukları bir kişinin kaçak kat çıktığı gerekçesiyle yıkım kararı aldıklarını bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Yağlıtaş Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Kaplan'a, iki yıl önce dört katlı evinin çökmesinin ardından, Rize Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yeniden ev yapması için yardımda bulunuldu.
Rize Belediyesi'nden teknik destek alan Kaplan'ın binayı 3 katlı yapması gerekirken geçen süre içerisinde 2 kat daha çıktığının anlaşılması üzerine duruma müdahale edildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Kendisine 3 katlı bir ev yapması için izin verdik ve yardım ettik. Ama ilave katlar çıkmaya başladı. Kendisi ile görüştük ve fazla katları yıkmasını istedik. Yıkmaya yanaşmayınca yasal işlem başlatarak yıkım kararını aldık. Biz yardım ettik. Sosyal Yardımlaşma Vakfı da para yardımında bulundu. Ancak bina sahibi yine de çirkin, fazlalık ve risk arz eden bina yapıyor. Biz de gereğini yapacağız. Kaçak ve kontrolsüz yapılara müdahalemiz daha sert olacak'' diye konuştu.

Bakırcı, vatandaşların yasa ve yönetmenliklere uygun yapı inşa etmesini sözlerine ekledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.