Yarın Çaykur olmazsa, olacakları siz düşünün!

Yarın Çaykur olmazsa, olacakları siz düşünün!

Çaykur'un tek organik çay fabrikasının kurucu ve mevcut müdürü Erdoğan Pınar, katıldığı toplantıda net tespitlerde bulundu...

Pazar’da Pazar 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından çok amaçlı salonda düzenlenen ‘Organik tarım ve gübreleme’ konulu toplantıya katılan Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası Müdürü Erdoğan Pınar, ilginç tespitlerde bulundu.

Son 20 yılda Çaykur’un özelleşmemesini Rizeli Başbakanlara bağlayan Pınar, çay gübresinden dolayı insanların erken yaşlarda öldüğünü açıkça söyleyen ilk yetkili ağız oldu.

Organik tarımın önemine değinirken Rize’nin ve çayın kıymetini vurgulu cümlelerle özetleyen Müdür Pınar, Çaykur’un kıymetini ise Mayıs ayında yaşanan dalgalanma sonrası özel sektörün çayı 60 kuruşa kadar indirmesi ile ilişkilendirerek, ‘Yarın Çaykur olmadığında siz düşünün gerisini’ sözleriyle konunun ciddiyetini ortaya koydu.

İşte Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası Müdürü Erdoğan Pınar’ın toplantıdaki konuşmasından satır araları:

“Son 20 yıla Rize’de Rizeli siyasetçiler damgasını vurmasaydı, diğer tarımsal ürünlerin kaderi Türkiye’de neyse bizim kaderimiz de o olacaktı. Dünyada konvansiyonel üretim açısından en dezavantajlı ülke Türkiye. İş organiğe geldiğinde de en avantajlı ülke Türkiye. Yine en avantajlı il Rize, en avantajlı bitki de çay. Bu tarihi fırsatı kaçırmamamız lazım. Kaçırdığımız anda çayın ömrünü de bitirmiş oluruz. Aramızda olmayan birçok kişi var. Bizim yaşıtlarımız, sizin yaşıtlarınız. Belki de bu gübre vaktiyle 40–50 yıl önce bu bölgeye girmemiş olsaydı onlar aramızda olacaktı. Hepimizin kurtuluşu çayın organiğe geçmesidir. Mayıs sürgününde hafif bir dalgalanma yaşadık. O dalgalanmanın faturası bölgemize çok ağır oldu. Özel sektör fiyatı bir anda 60 kuruşa kadar indirdi. Yarın Çaykur olmadığında siz düşünün gerisini. Ama organik üretime geçtiğimizde dünyanın en delikanlı ürünü bizde olacak ve başımız öne eğilmeyecektir.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.