YAŞ kararları açıklandı - izle

YAŞ kararları açıklandı - izle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri şura Kararlarını onayladı.

YAŞ kararları açıklandı, işte yeni komuta kademesi - izle

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten YAŞ üyesi oldu. 34 amiral ve general üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseldi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Yaşar Güler olurken Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ise Yüksek Askeri Şura üyeliğine getirildi.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, 3. Ordu Komutanı ise Korgenaral Ümit Dündar oldu.

KOMUTA KADEMESİ DEĞİŞTİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına oramiralliğe terfi eden Koramiral Bülent Bostanoğlu getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı orgeneralliğe yükseltilen Korgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı ise Orgeneral Servet Yörük oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına oramiralliğe terfi eden Koramiral Bülent Bostanoğlu getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı orgeneralliğe yükseltilen Korgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı ise Orgeneral Servet Yörük oldu.

KALYONCU EMEKLİĞE SEVK EDİLDİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesi beklenen Kalyoncu da emekliye sevkedildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.