Yeni Anayasa Millet Odaklı Olmalı

Yeni Anayasa Millet Odaklı Olmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Ankara Büromuza Açıklamalarda Bulundu.

Yeni Anayasa ile ilgili Memur-Sen’in görüşlerini aktaran Gündoğdu, demokrasinin gerçek anlamda yer alması için yeni anayasanın bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yeni Anayasa konusunda halkın bakış açısını öğrenmek amacıyla bir araştırma yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, araştırmanın sonuçlarını düzenledikleri Uluslararası Anayasa Kongresi ile kamuoyuna açıkladıklarını ayrıca sonuçları bir rapor haline getirerek Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Komisyonu üyelerine Memur-Sen ziyaretinde sunduklarını belirtti. Yeni anayasa, milletin anayasası olmalıdır diyen Gündoğdu, yeni anayasada milletin özgürlüklerine ve insan onuruna yer verilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni anayasanın siyaset kurumunun bir borcu olduğunu belirten Gündoğdu  Memur-Sen’in yeni anayasa çalışmaları konusundaki katkılarından bahsetti. Aralarında TOBB, Türk-İş Hak-İş gibi kuruluşların yer aldığı sivil toplum örgütleri ile birlikte ‘Türkiye Konuşuyor’ adıyla bir platform oluşturduklarını belirten Gündoğdu, bu platformun amacının Türkiye’nin çeşitli illerinde milletle buluşarak yeni anayasa konusunda ki görüşlerini almak olduğunu vurguladı.

Kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme yasası ile ilgili sürecin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sürecin gecikmeli olarak işlediğini ve bu durumun hükümetin seçim öncesi verdiği sözlerle çeliştiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Güvenpark’ta ve TBMM önünde bir eylem yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, kamu çalışanlarının sesinin Meclis tarafından duyulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Gündoğdu, Çay TV’nin Rize, Trabzon ve İstanbul’dan sonra Başkent Ankara’da da temsilcilik açmasının güzel bir olay olduğunu söyleyerek, kanal yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ederek başarılar diledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.