Yine kara haber: 2 şehit

Yine kara haber: 2 şehit

Tunceli'de PKK'lı teröristlerce 2 karakola eş zamanlı olarak düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olurken, 2'si ağır 4 asker de yaralandı. Van'da da hastanede nöbet tutan polis, saldırı sonucu şehit oldu.

 PKK'lı teröristler, Tunceli'nin Nizamiye ilçesinde 2 karakola eş zamanlı saldırı düzenledi.

Roket ve uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıya, askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada 1 asker şehit oldu, 2'si ağır 4 asker de yaralandı.

Yaralı askerler Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

HASTANEDE POLİSE SALDIRI: 1 ŞEHİT

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutan polis memuru, uğradığı silahlı saldırı sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İpekyolu üzerinde bulunan 400 yataklı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde görevli polis memuru Tuncay Akyüz, saat 22.00 sırlarında uğradığı silahlı saldırı sonrası ağır yaralanmıştı. 3 aylık bir çocuk babası olan polis memuru Akyüz, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olay sonrası Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul yardımcıları ve şube müdürlüleri ile hastaneye gitti. Ardından İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler hastaneye giderek emniyet müdürü ve personeline geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Olay, akşam saat 22:00 sıralarında polis memuru Akyüz odasına gittiği sıra kimliği belirsiz bir kişi, arkasından yaklaşıp gömleğinin altına sakladığı tabancasını çıkartarak ateş etti. Yaralanan Akyüz yere yığılırken, saldırgan polisin silahını alarak hastaneden kaçtı. Olayın terör saldırısı olduğu, kaçan teröristin yakalanması için de çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi. Şehit polis memuru Akyüz için sabah saat 09:00'da tören yapılacağı belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.