YÖK'ten Rize'ye 2 Dekan Ataması

YÖK'ten Rize'ye 2 Dekan Ataması

YÖK Genel Kurulu toplantısında Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na atama yapıldı. İşte yeni dekanlarımız:

YÖK Genel Kurulu toplantısında, devlet üniversitelerine ait 49 fakülteye dekan ataması yapılırken Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi'nin de dekanları belli oldu. Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu olurken Eğitim Fakültesi'nin yeni dekanı ise Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu oldu.

İLAHİYAT FAKÜLTESİNE MOLLAİBRAHİMOĞLU ATANDI

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kurucu dekanı, 18 yıldır dekanlık görevini başarıyla yürüten ve Rize'ye başta Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi, İlahiyat Camii gibi birçok eserin kazandırılmasında öncülük eden, Rize İlahiyat mezunlarının Diyanet İşleri Başkanlığının Yeterlilik sınavlarında birinci, KPSS sınavlarında Türkiye'deki İlahiyat Fakülteleri arasında üçüncü ve  Rize Üniversitesi mezunları arasında yıllardır birinciliği başka fakültelere bırakmayarak birinciliğin dışında ilk onda çeşitli derecelerin elde edilmesinde başrolde olan Prof. Dr. Kemal Sandıkçı'nın  Ağustos ayında dekanlık görevinden istifa ederek fakültedeki öğretim üyeliğine dönmesiyle boşalan Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu atandı.

1960 Trabzon Çaykara doğumlu Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.EĞİTİM FAKÜLTESİNE TAVUKÇU ATANDI

2007 yılında Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na atanan ve başarılı bir çalışma sezonundan sonra ikinci defa görevini sürdürürken Haziran ayı içerisinde dekanlık görevinden istifa ederek Karadeniz Teknk Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevine geri dönen Prof. Dr. Ali Rıza Akdemir'den boşalan Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu atandı.

Rize İkizdere doğumlu Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Trakya Üniversitesi'nden Profesör kadrosuyla Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne gelerek burada Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.