Zavendikli Mustafa Hocaefendi dualarla anıldı

Zavendikli Mustafa Hocaefendi dualarla anıldı

Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kuran-ı Kerim ziyafeti ve dualarla anıldı.


Fatih Sultan KAR / İST.


İlmi ve tevazusuyla gönülleri fetheden Kanaat Önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi vefatının 2. Yıldönümünün ilk anma merasiminde İstanbul Beykoz Karlıtepe’de Kuranı Kerim ziyafeti, hakkında yapılan konuşmalar ve dualarla yapıldı.

 

Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Ailesi tarafından organize edilen programa Yıldız Camii Eski İmam Hatibi Abdullah Hatipoğlu, Emekli Vaiz Şemsettin Çataklı, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Kurra Hafız Ramazan Demirkan, Nişancı Mehmet Paşa Camii İmam Hatibi Abdullah Arslaner, Hafız Halil Erenoğlu, talebelerinden Rize Kale Camii İmamı Abdul Kadir Kara ve çok sayıda davetli katıldılar.

 

Kuran-ı Kerim Ziyafeti

Anma merasiminde Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Kurra Hafız Ramazan Demirkan, Hafız Halil Erenoğlu, Emekli Vaiz Şemsettin Çataklı okudukları Aşr-i Şerif ile doyumsuz bir Kuran-ı Kerim ziyafeti sundular. Yıldız Camii Eski İmam Hatibi Abdullah Hatipoğlu ise, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi ile ilgili hatıralarını anlatarak, dualar ederek ve Kuran-ı Kerim okuyarak etkinliğe renk kattı. Hoca efendi son nefesinde insanlara “Herkese selam söyleyin. Hakkımı herkese helal ediyorum. Herkeste bana hakkını helal etsin” dediği ve ardından “Hak tecelli eyleyince her işi asan eder. Halk eder esbabın, bir lahzada ihsan eder” dediği belirtildi. Kendisine “Hocam ortalık çok bozuldu, her taraf açık saçık doldu. Gözlerimizi koruyamıyoruz” diyenlere “Ben bir şey görmüyorum” dediği hatırlatıldı.


 
Mustafa Yıldız Hocaefendi için 22 Ekim 2011 tarihinde Rize’de anma merasimi düzenlenecek

Anma merasiminde bir konuşma yapan İrşad Vakfı Yönetim kurulu Üyesi ve Rize Kale Camii İmamı Abdul Kadir Kara,  Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi ile ilgili şunları söyledi: Mustafa Efendi’nin kursları ilim öğretmeye devam ediyor. Hocamızın İrşad Vakfı hizmetlerini sürdürüyor. Hocamız gibi insanlar, kolay kolay gelmez. Mustafa Efendi emek edep demektir, ahlak demektir. Allah adamları unutulmaz. Mahmut Efendi kendisine seni sevmeye doyamadım derdi. Mustafa Efendi “Bu ilmin lezzeti baldır, vuslatı cennete daldır, gözünden uykuyu kaldır Nidersin şerbeti nanı” derdi. 22 Ekim 2011 Cumartesi günü Hocamız için Rize’de anma töreni yapacağız. Diyanet İşleri Başkanımız da törene iştirak  edecekler. Bütün Müslümanları davet ediyoruz...









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.